Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Zundert 10 als eerste trappist op thuistapsysteem The SUB

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Zundert 10 als eerste trappist op thuistapsysteem The SUB

06 december 2019 om 15:23

6 december 2013 opende Trappistenbrouwerij De Kievit officieel haar deuren. Om dit jubileum te vieren is Zundert 10 nu ook van het thuistapsysteem The SUB te proeven.

Zundert 10 fust voor the sub en bierglas
Zundert 10 en Zundert 8 uitgeschonken
Zundert Trappist

Jubileum Trappistenbrouwerij De Kievit 

Precies zes jaar geleden opende Trappistenbrouwerij De Kievit officieel haar deuren. Om dit te vieren is Zundert 10 vanaf vandaag ook van het thuistapsysteem The SUB te proeven. De twee liter vaten zijn exclusief bij Beerwulf te bestellen. Erg bijzonder, want het is het eerste Trappistenbier dat verkrijgbaar is op The SUB!

De Zundert 10 zelf tappen

Zundert 10 is een rijke en smaakvolle quadrupel welke binnen de muren van de abdij door de monniken wordt gebrouwen. Broeder Christiaan van De Kievit noemt het een spannende innovatie: “Voor het eerst bestaat de mogelijkheid om thuis zelf een trappistenbier te tappen. We hebben ervoor gekozen om in deze feestmaand met Zundert 10 dit experiment aan te gaan. Onze quadrupel is namelijk bij uitstek een bier om samen met vrienden van te genieten.”

Zundert 10 thuistap

Lees ook

Zundert 10

Het krachtige trappistenbier van 10% alcohol is diep roodbruin van kleur, met een mooie, licht beige schuimkraag. De geur geeft hints van gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, karamel en een beetje chocolade. De smaak is vol en zacht, in balans gebracht door een mooie hopbitterheid. In de nasmaak keert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug. Een perfect bier voor tijdens de koude wintermaanden!

Zundert 10 heeft het label Authentiek Trappist Product (ATP). Dit betekent o.a. dat het bier binnen de muren of in de nabijheid van de abdij moet worden gebrouwen. Lees hier meer over het label ATP, want dit label wordt niet zomaar gegeven.

Zundert 10 in een 2 liter vaatje voor The SUB kost € 17,99 en is exclusief via Beerwulf te bestellen.