bier in de zon

Houd je drinktempo hoog op een terras in de zon

Wist je dat het verstandig is om goed door te drinken als je lekker in de zon zit met een biertje. De smaak van je bier wordt er namelijk niet beter op hoe langer je er over doet.


Maar waarom is het belangrijk dat je doordrinkt? Dat heeft alles te maken met het stofje isohumulon, afkomstig uit de hop. Dit stofje verandert snel onder invloed van licht, waardoor de smaak van het bier wordt beïnvloed. In de brandende zomerzon kan dit een kwestie zijn van enkele minuten. En één ding is zeker: de smaak van je bier wordt er niet beter op.

Bewaren van bier

bruine bierflesjes

De slechte invloed van licht op bier is al lang bekend. Daarom gebruiken bierbrouwers ook bij voorkeur bruine flessen, tegenwoordig is groen ook geaccepteerd. Bier in transparante flessen zie je nauwelijks, omdat hier de schadelijke werking van licht vrij spel heeft. Bewaar je bier dus altijd donker en het liefst ook koel.

Blikjes Bier

Blik laat geen licht door en is een ideale verpakking voor bier. In de Verenigde Staten wint blik snel terrein. In ons land is de opmars van blik heel voorzichtig begonnen. Veel bierliefhebbers associëren bier in blik met bier voor zwervers en zijn bang voor een metaalsmaak.

Dat was vroeger misschien zo, maar tegenwoordig beslist niet meer. Probeer het eens, bekijk welk bier in blik op dit moment in de aanbieding is.

Zelf uitproberen

Heineken flesje groenWat licht met bier doet kun je heel eenvoudig zelf onderzoeken. Pak twee flesjes pils uit hetzelfde krat. Bewaar het ene flesje op een donkere koele plek en leg het andere flesje een paar dagen in de brandende zon.

Leg ze allebei in de koeling voordat je ze gaat drinken. Wedden dat je onmiddellijk herkent welk bier in de zon heeft gelegen!

Je zou ook groene flesjes van bijvoorbeeld Heineken of Grolsch kunnen vergelijken met bruine flesjes Hertog Jan of Bavaria

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!

Reclame van Grolsch Premium Pilsener

Wim vertelt over Grolsch Premium Pilsener
Meesterbrouwer Wim Vermeulen vertelt in deze reclame over Grolsch Premium Pilsener. Grolsch pils is iets bitterder en wordt gebrouwen met twee soorten hop.

Meer reclames van Grolsch Premium Pilsener