De Smaak van Vlier De Bloesem

De Smaak van Vlier: De Bloesem

DatumWoensdag 20 juni 2018
20:30 - 22:15 uur
Entree€7,50
HoofdcategorieProeverij
Subcategorie proeverij, activiteit
Samen met Brouwerij Oedipus en kunstenaar Zeger Reyers gaat Mediamatic het jaar rond en worden er vier biertjes met gebruik van de Vlier gebrouwen.


Bloesem, takken, bessen en judasoor. Allen zijn ze te vinden aan de gewone vlier, oftewel de Sambucus Nigra. Samen met Brouwerij Oedipus en kunstenaar Zeger Reyers gaat Mediamatic het jaar rond met deze meest ‘alledaagse boom’. Met de ingrediënten van de plaatselijke plant brouwen we vier verschillende seizoensbiertjes, en een cuvée waarin de smaak van het gehele jaar gevangen is. 

Op 20 juni organiseren we een proefavond rondom het eerste testbier: de Bloesem. In de opeenvolgende seizoenen volgen de bessen, takken en judasoor. Gedurende het jaar brouwen we bier waarbij lokaliteit of terroir een belangrijke rol speelt. 

Programma 20 juni
Sander Nederveen, hoofdbrouwer van Brouwerij Oedipus, praat over het gebruik van de Vlier in het brouwproces, Zeger Reyers vertelt oude Vlier-mythen en gaat in op zijn eindeloze fascinatie met deze boom. Tot slot deelt Jonmar van Vlijmen zijn kennis over de vele toepassingen van dat wat we gewoonlijk ‘onkruid’ noemen.

Jaarprogramma
Per seizoen brouwen we een test-batch met telkens een verschillend onderdeel van de Vlier. Voor elk ingrediënt organiseren we een proefavond bij Mediamatic waarbij we de verschillende smaken bespreken. Wanneer we het jaar rond zijn vieren we de release bij Brouwerij Oedipus.

Te drinken bieren & aanwezige brouwerijen

Oedipus Brewing uit Amsterdam

Locatie

Naam: Mediamatic
Adres:Dijksgracht 6
Postcode:1019 BS
Plaats: Amsterdam
Website:www.mediamatic.net/en/page/370493/de-smaak-van-vlier-de-bloesem

Meer evenementen

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.