Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De Smaak van Vlier: De Bloesem

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De Smaak van Vlier: De Bloesem

Samen met Brouwerij Oedipus en kunstenaar Zeger Reyers gaat Mediamatic het jaar rond en worden er vier biertjes met gebruik van de Vlier gebrouwen.

Oedipus header image
De Smaak van Vlier De Bloesem
Oedipus logo

Bloesem, takken, bessen en judasoor. Allen zijn ze te vinden aan de gewone vlier, oftewel de Sambucus Nigra. Samen met Brouwerij Oedipus en kunstenaar Zeger Reyers gaat Mediamatic het jaar rond met deze meest ‘alledaagse boom’. Met de ingrediënten van de plaatselijke plant brouwen we vier verschillende seizoensbiertjes, en een cuvée waarin de smaak van het gehele jaar gevangen is. 

Op 20 juni organiseren we een proefavond rondom het eerste testbier: de Bloesem. In de opeenvolgende seizoenen volgen de bessen, takken en judasoor. Gedurende het jaar brouwen we bier waarbij lokaliteit of terroir een belangrijke rol speelt. 

Programma 20 juni
Sander Nederveen, hoofdbrouwer van Brouwerij Oedipus, praat over het gebruik van de Vlier in het brouwproces, Zeger Reyers vertelt oude Vlier-mythen en gaat in op zijn eindeloze fascinatie met deze boom. Tot slot deelt Jonmar van Vlijmen zijn kennis over de vele toepassingen van dat wat we gewoonlijk ‘onkruid’ noemen.

Jaarprogramma
Per seizoen brouwen we een test-batch met telkens een verschillend onderdeel van de Vlier. Voor elk ingrediënt organiseren we een proefavond bij Mediamatic waarbij we de verschillende smaken bespreken. Wanneer we het jaar rond zijn vieren we de release bij Brouwerij Oedipus.

Aanwezige brouwerijen

Zie meer brouwerijen

Zie minder brouwerijen

Meer bierevenementen

Bekijk alle bierevenementen

Meer bier op Biernet.nl