Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Breda | Bierbrouwerij in Leuven

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Breda

Brouwerij Breda is een bierbrouwerij uit Leuven (België) die is opgericht in 2018. Deze brouwerij heeft 5 bieren in het assortiment.

Brouwerij Breda flesjes
Brouwerij Breda flesjes
Speciale Ass 2 flesjes

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Breda

Brouwerij Breda heeft 5 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Breda!
 • Adrianus Gold - Blond - 8%

  Dit bier doet je denken aan een jonge, frisse en zachte Rijnwijn en combineert een aroma van groen fruit en citrus met een jeugdig, bloemig en een vineus boeket. Ook in de smaak zorgt de heerlijke citrus voor een fijne en verfrissende toets die voortvloeit tot een zoete en droge nasmaak.

 • Blondor - Wit - 4,8%

  Het eerste wat je opmerkt bij het proeven van dit witbier is de karakteristieke smaak op basis van sinaasappelschillen en koriander. Toetsen van citrus en zoethout zijn duidelijk aanwezig, en geven dit witbier zijn karakteristieke smaak. Het witbier vormt een mooie balans tussen een subtiel houtaroma,  van limoen en zoete honing. De zoete en tegelijk frisse smaak van ‘Blondor’ zet zich mooi door in een zachte afdronk. 

 • Goldor - Pils - 5%

  Goldor ‘Super Pils’ is volgens de Leuvense traditie gebrouwen. De graan en mout aroma’s laten een flinke toon achter. Een flinke bitterheid is het gevolg van het gebruik van traditionele aromahoppen. De bitterheid vloeit mooi weg wat het bier te danken heeft aan zijn droge karakter.

 • Peeterman - Ale - 6%

  Peeterman is een ongefilterd bier dat zich onderscheidt door zijn frisheid en licht zurig karakter onder andere door de tarwe. De unieke hopping geeft het bier een fruitig aroma van rijpe abrikozen en frisse citrus, met een ondertoon van kazige aroma’s. Ook het gebruik van een typisch Belgische giststam bepaalt mee de smaak en het aroma. Zo zijn duidelijk fruitige smaken van bananen en een kruidigheid van kruidnagel en vanille herkenbaar. Het bier heeft een flinke bitterheid maar eindigt in een fris zuurtje.

 • Speciale Ass - Amber - 5%

  Speciale Ass is een Spéciale Belge van brouwerij Breda. Het heeft een fruitige smaak gevolgd door een licht bittere afdronk. Met smaken van vanille en karamel aroma.

Achtergrond informatie

Brouwerij Breda, opgestart in 1627, is helemaal terug van weggeweest. De brouwerij behoorde jarenlang tot de top in de brouwerswereld totdat ‘grote broer’ Stella Artois zijn intrede in de jaren ’70 maakte en Brouwerij Breda zijn deuren sloot in 1976. Vandaag is brouwerij Breda te Leuven terug met een breed assortiment aan bieren.

Lees ook

Prijzen voor bieren van Brouwerij Breda

De bieren van de brouwerij vallen goed in de smaakt. Zo wonnen ze op The World Beer Awards 2020 maar liefst 2 bronzen Country Awards. Peeterman won brons als country winnaar in de categorie ‘World’s Best Sour/Wild Ale’, en Adrianus Gold als country winnaar in de categorie ‘World’s best Specialty Brut Beer’. Het aanbod bestaat anno 2020 uit 5 artisanale bieren: Adrianus Gold, Peeterman, Goldor, Blondor en Speciale Ass.