Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hugel | Bierbrouwerij uit België

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hugel

Hugel is een bierbrouwerij uit Kortrijk (België) die is opgericht in 2011. Deze brouwerij heeft 5 bieren in het assortiment.

Zeven Zonden Superbia bier met glas
Zeven Zonden Gula bier flesje en glas
Hugel Invidia Stout bier flesje en glas

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Hugel

Hugel heeft 5 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Hugel!
 • Zeven Zonden Gula - Gerstewijn - 9%

  De smaak en nasmaak van dit bier zijn extreem vol, zoet en toch evenwichtig. Op het eind komt een zeer warme alcoholgloed opzetten die perfect past met de sterk aanwezige zoetheid.

 • Zeven Zonden Invidia - Stout - 10%

  In dit speciaalbier vind je chocolade, rijpe en gedroogde vruchten. Het bier dankt zijn bitterheid voornamelijk door het gebruik van geroosterde mout. De smaak en nasmaak zijn rond en versmolten. ?De bijzondere chocoladearoma’s en karamel smaken zijn mooi in balans met het moutige karakter. De licht zoete afdronk vervloeit in een verwarmende alcoholgloed.

 • Zeven Zonden Luxuria - Gerstewijn - 9%

  Zeven Zonden Luxuria is een bier van Hugel uit België. De smaak en nasmaak zijn bijzonder vol en bevat een toets van gebrande koffie en oosterse kruiden.

 • Zeven Zonden IRA - Wit - 7%

  Zeer verfrissend met een zachte bitterheid. De bijzondere kruidigheid blijft lang op het smaakpalet hangen en nodigt uit naar een volgende slok om telkens weer een ander deel van de kruidigheid te ontdekken.

 • Zeven Zonden Superbia - India Pale Ale - 7%

  Zeven Zonden Superbia heeft een zeer herkenbare neus van hop, pompelmoes, lychee, passievrucht en andere overrijpe tropische vruchten. De bitterheid is verfrissend, en de nabitterheid is zacht. Kortom een ideale dorstlesser voor deze zomer. Het bier is vlot doordrinkbaar, maar heeft toch een volle nasmaak van hop. 

  Achtergrond informatie

  Hugel is de brouwfirmanaam van Koen Hugelier. Na een opleiding farmaceutische en biologische technieken en medische laboratoriumtechnologie werkte Koen Hugelier bijna tien jaar aan de Universiteit Gent mee aan diverse wetenschappelijke studies. In 2009 werd hij gediplomeerd tot zytholoog en kreeg op die manier de brouwmicrobe te pakken.

  Omdat Hugelier veel kennis uit zijn opleidingen kon gebruiken, was het behoorlijk eenvoudig om zich te verdiepen in de geheimen van het brouwen. Na wat hobbybrouwen was Koen Hugelier in 2010 klaar voor het brouwen van e?e?n van zijn bieren in een ‘grote’ brouwerij. 

  Lees ook

  Naast het brouwen van Koen zijn eigen bieren heeft hij ook voor tal andere verschillende bieren gebrouwen. Zo is hij de ontwerper van het huisbier van studentencafe? Den Chips in Kortrijk, waar Chipke al sedert 2012 het stambier is  Zo ontwikkelde hij ook Spring Buk, Zondebuk, Piratensop, Pittig Blondje, Mentie, Spes Nostra, Angels en Demons, Big Bang, Space Beer, Karma, Karma Noir.