De Struise Brouwers

Gegevens brouwerij
Land
Provincie
Locatie brouwerij
Kasteelstraat 50
Actieve brouwerij
Ja (16 jaar actief)
Opgericht in
2003
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van De Struise Brouwers

Achtergrond informatie

'''De Struise Brouwers''' is ee brouwerij uit Oostvleteren, bestaande uit Carlo Grootaert, Peter Braem, Philippe Driessens en Urbain Coutteau. Ze zijn rond 2003 gestart met brouwen. Ze hebben een eigen brouwerij in Oostvleteren maar brouwen zelf hun bieren, ook bij Brouwerij Deca te Woesten.

 
De Struise Brouwers maakten vrij snel naam, aanvankelijk vooral bij Scandinavische en Amerikaanse bierkenners. Daarna verwierven ze ruimere bekendheid in eigen land. Op de website ''Ratebeer.com'', waar bierdrinkers uit de hele wereld aan biersoorten cijfers toekennnen, voerden ze in 2008 de ranglijst van beste brouwers ter wereld aan.
 
Bierfirma
 
Volgens de strikte definitie van het woord waren De Struise Brouwers tot 2010 geen brouwerij maar een bierfirma. In tegenstelling tot de meeste andere bierfirma's, die het brouwen overlaten aan iemand anders in een andere brouwerij, maken De Struise Brouwers gebruik van een brouwerij om daar zelf hun eigen bieren te brouwen.
 
De Struise Brouwers hebben in een oud schoolgebouw in Oostvleteren sinds 2010 een eigen brouwerij met proeflokaal. De grotere hoeveelheden worden nog altijd bij brouwerij Deca gebrouwen.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.