Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Vrijstad

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Vrijstad

Brouwerij Vrijstad is een bierbrouwerij uit Culemborg (Nederland) die is opgericht in 2012.

Brouwerij vrijstad header
vrijstad brouwerij logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Biermerken van Brouwerij Vrijstad

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Brouwerij Vrijstad.

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Vrijstad!

Achtergrond informatie

De initiatiefnemers achter Brouwerij Vrijstad zijn Benno Slothouwer en Lars van der Most. Jan-Willem den Hartog, brouwmeester bij de Gulpener Bierbrouwerij,  helpt hen bij het opstarten van de brouwerij. Benno en Lars zijn jeugdvrienden van Jan-Willem.

De brouwinstallatie is overgenomen van amateurbrouwer Erik Deelissen, die de installatie eerder overnam van Erik Bouman, de brouwmeester van Huisbrouwerij Klein Duimpje.

Lees ook

Uitbreiding installatie

Sinds maart 2013 is er een halfautomatische vuller geplaatst met een capaciteit van minimaal 200 flessen per uur. Het bier wordt onder tegendruk in de fles gebracht. Voordeel is een constantere kwaliteit van het bier, omdat het CO2-gelagerd bier nu gecontroleerd uit de lagertank in de flesjes komt. Medio april is de tweede, grotere gist- en lagertank gearriveerd van 1400 liter. Dit betekent een capaciteitsuitbreiding van 10 hl per brouwbatch. Vanaf juni zal deze tank volledig in het brouwschema worden opgenomen. Met de zomer van 2013 in het vooruitzicht lijkt dat een juist moment.