Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Voortsche Bieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Voortsche Bieren

Voortsche Bieren is een bierbrouwerij uit Voorthuizen (Nederland) die is opgericht in 2015. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Voortsche Bieren
Voortsche Dwaes Bier
Voortsche Dwaes logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Voortsche Bieren

Voortsche Bieren heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Voortsche Bieren!
 • Voortsche Dwaes - Pale Ale - 7%

  Dwaes is een vol maar toch gemakkelijk drinkbaar bier waar het hele jaar van genoten kan worden. De speciale bovengist geeft Dwaes heerlijke smaaktonen met een fris hoppig accent en een licht zoetje.

  Achtergrond informatie

  Voortsche Bieren is vernoemd naar het Veluwse dorp Voorthuizen. Hier stond vroeger de oudst vermelde brouwerij van de Veluwe, die van herberg De Moriaen uit 1453. De brouwactiviteiten in Voorthuizen werden rond 1750 gestaakt. In 2015 hebben vijf vrienden uit Voorthuizen en omgeving de brouwtraditie in ere hersteld.

  Het ontstaan van Voortsche Bieren

  Begin jaren negentig begonnen Jan en Gert verschillende soorten bier te brouwen. Eerst met bierpakketten en moutextracten maar later overgestapt op het echte werk. Ze zijn gaan brouwen op basis van de professionele full mash methode. De brouwsels van Jan en Gert bevielen erg goed bij hun vrienden en zo werden ook hun vrienden 'besmet' met het brouwvirus.

  Na jarenlang voor eigen gebruik te hebben gebrouwen, werd de sociale druk zo groot dat de mannen op 1 januari 2015 een eigen brouwerij zijn begonnen. De vijf vrienden, Jan, Gert, Johan, Edwin en Raymond, willen iedereen in en rond Voorthuizen van hun bier laten genieten. Sommige recepten worden al langer dan 10 jaar gebrouwen en zijn steeds verder verfijnd tot dat het recept volledig naar wens gebrouwen kan worden.

  Kwaliteit is het belangrijkst

  De vijf brouwers vinden de kwaliteit van het bier het belangrijkst. Ze gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten en speciale bovengisten om de allerbeste geur- en smaaktonen te creëren. Ze pasteuriseren hun bier niet om deze heerlijke geuren en smaken te behouden.

  De volgende stap (04 / 2016)

  De volgende stap in de ontwikkeling van Voortsche Bieren is het zoeken van een locatie voor de microbrouwerij op een mooie plek in Voorthuizen. Daar kunnen ze bierliefhebbers laten zien hoe ze brouwen en hen mee laten genieten van het plezier dat ze daarbij hebben.

  Een eigen Brouwlokaal

  Sinds maart 2018 heeft brouwerij Voortsche Bieren haar eigen brouwlokaal. Op het volgende adres vallen bieren van de brouwerij te proeven en/of mee te doen aan evenementen georganiseerd door de brouwerij of in samenwerking met Beatrijs Hoeve:

  Lees ook

  Zeumerseweg 5A, 3781 PB Voorthuizen.