Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij De Gaperd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij De Gaperd

Brouwerij De Gaperd is een bierbrouwerij uit Boxtel (Nederland) die is opgericht in 2015.

Brouwerij de Gaperd header
Brouwerij de Gaperd logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Biermerken van Brouwerij De Gaperd

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Brouwerij De Gaperd.

Voeg nu een bier toe van Brouwerij De Gaperd!

Achtergrond informatie

Speciaalbier brouwerij De Gaperd is opgericht in mei 2015. De eigenaar van de brouwerij zag kansen als serieuze mobiele bierbrouwer. Hij zag wel dat er brouwers waren die met een proefopstelling langs verschillende bierevenementen gingen, maar een echt serieuze mobiele brouwerij annex brewpub was niet te vinden. Zodoende kwam hij op het idee een eigen serieuze mobiele brouwerij op te richten.

Mobiele brouwerij Brouwerij de GaperdIn de zomer van 2015 start de eigenaar van brouwerij De Gaperd een crowdfund actie op de hoop om alles mogelijk te kunnen maken. De actie verloopt succesvol en de eerste stappen worden gezet. Met de opbrengsten van de actie bouwt hij een aluminium FunTear Retro caravan voorzien van een Labu 6 Hl brouwhuis. De rest van het jaar is gebruikt om alle administratieve zaken op orde te brengen, het bleek dat mobiel brouwen nog niet bestond in de wetgeving.

Lees ook

In 2016 gaat de brouwerij dan officieel van start. Het eerste brouwsel van brouwerij De Gaperd is een volle stout. Later volgen ook de Weizen, Tripel, Lentebok, Belgian Amber en een special IPA

Het brouwhuis van de brouwerij is gebouwd in een caravan. Hierdoor kan de brouwer op elk    bierevenement 'live' brouwen. Een echte brewpub op locatie.