Brouwerij de Manskerel

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Assumburgstraat 12
Postcode
4834KP
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (1 jaar actief)
Opgericht in
2018
Type brouwerij
Brouwerijhuurder
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij de Manskerel

Achtergrond informatie

Brouwerij de Manskerel uit Breda brouwt niet per se bier voor iedereen. Wel brouwen ze bier voor elke echte bierliefhebber. Daar staan zij voor en daar gaan zij voor. Het is bier met net dat stukje extra, gebrouwen met smaak voor mensen met smaak.

De Bierbrouwerij De Manskerel is ontstaan vanuit een grote groep vrienden. Zij brouwden altijd in privé kringen hun eigen bier. Met in eerste instantie een zelf gebouwde bier ketel en in een later stadium met een volautomatische ketel uit Nieuw-Zeeland. 

Overtuiging

Vanaf toen kregen de bieren steeds meer smaak en raakten steeds meer mensen overtuigd. Ze vroegen zich eigenlijk wel af of dat de smaak van het bier nou zo uniek was, of dat meerdere mensen het lekker zouden vinden. Met dat idee is de grote stap gemaakt en zijn ze begonnen met op grote schaal brouwen.

Het streven om een bier, De Hopler als trademark voor de brouwerij Manskerel uit Breda te gebruiken. Daarnaast brouwen ze eenmalige seizoensbieren. Dit allemaal eerst op kleine schaal, daarna op grote schaal voor de rest van Nederland

De Hopler is ontstaan vanuit de liefde voor Hop en verschillende IPA's zoals, bijvoorbeeld: de Duvel Tripel Hop en de liefde voor een goede Tripel, zoals: een Karmeliet. Het beste combineren van verschillende stijlen en hoppen heeft uiteindelijk geresulteerd in de Hopler.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.