Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij de Manskerel | Brouwerij in Breda

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij de Manskerel

Brouwerij de Manskerel is een bierbrouwerij uit Breda (Nederland) die is opgericht in 2018. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Bierbrouwerij De Manskerel Breda Logo
Bier de Hopler Tripel van Brouwerij de Manskerel
Logo van bier Manskerel Hopler

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij de Manskerel

Brouwerij de Manskerel heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij de Manskerel!
 • Manskerel Hopler - Tripel - 8,5%

  Hopler is een fusie tussen een Tripel en een IPA, met daarnaast bewust gekozen voor de kruiden koriander en kardemom voor een lichte toon van gember. Plus een hoop aan hoppen, Equinox, Mosaic, Saaz en dry hop Citra USA (bloemen).

  Achtergrond informatie

  Brouwerij de Manskerel uit Breda brouwt niet per se bier voor iedereen. Wel brouwen ze bier voor elke echte bierliefhebber. Daar staan zij voor en daar gaan zij voor. Het is bier met net dat stukje extra, gebrouwen met smaak voor mensen met smaak.

  De Bierbrouwerij De Manskerel is ontstaan vanuit een grote groep vrienden. Zij brouwden altijd in privé kringen hun eigen bier. Met in eerste instantie een zelf gebouwde bier ketel en in een later stadium met een volautomatische ketel uit Nieuw-Zeeland. 

  Lees ook

  Overtuiging

  Vanaf toen kregen de bieren steeds meer smaak en raakten steeds meer mensen overtuigd. Ze vroegen zich eigenlijk wel af of dat de smaak van het bier nou zo uniek was, of dat meerdere mensen het lekker zouden vinden. Met dat idee is de grote stap gemaakt en zijn ze begonnen met op grote schaal brouwen.

  Het streven om een bier, De Hopler als trademark voor de brouwerij Manskerel uit Breda te gebruiken. Daarnaast brouwen ze eenmalige seizoensbieren. Dit allemaal eerst op kleine schaal, daarna op grote schaal voor de rest van Nederland

  De Hopler is ontstaan vanuit de liefde voor Hop en verschillende IPA's zoals, bijvoorbeeld: de Duvel Tripel Hop en de liefde voor een goede Tripel, zoals: een Karmeliet. Het beste combineren van verschillende stijlen en hoppen heeft uiteindelijk geresulteerd in de Hopler.