Reuzenbieren

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Burgemeester Maeijerstraat 22
Postcode
5066 VL
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (14 jaar actief)
Opgericht in
2005
Type brouwerij
Brouwerijhuurder
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Reuzenbieren

Reuzenbieren in het nieuws

Morricone van Van Moll is het Beste bier van Brabant

World Beer Awards: Landenwinnaars bekend

Dutch Beer Challenge 2016 uitslagen

Achtergrond informatie

Carnavalsroots

Het begon allemaal met het idee van voormalig voorzitter Bernard Smits van Carnavalsvereniging De Pierewaaiers om ter gelegenheid van het 44 jaar bestaan in 2005, binnen het carnaval draait alles om 11, van de vereniging een eigen bier te introduceren. Twee jongelui die dit project in het kader van hun studie oppakten, leverden het leeuwendeel van de voorbereidingen. Vlak voor het jubileum werd in september 2005 het jubileumbier, een mooie fruitige tripel, gepresenteerd en op de markt gezet onder de naam Ermelindis. Het bier is vernoemd naar de parochieheilige en naar de naam van de bekende Moergestelse reuzin.

Na Ermelindis zijn er nu de Reuzenbieren

In december 2008, drie jaar na de introductie van Ermelindis, zijn er de ‘‘Reuzenbieren uit Brabant’’. CV De Pierewaaiers heeft haar droom om met een arsenaal van drie bieren te komen, verwezenlijkt. Opnieuw staat Jober, de amateurbrouwers Jos van Breda en Bernard Smits, aan de wieg van deze bieren. Zij maakten steeds proefbrouwsels, totdat ze drie volledig nieuwe recepten hadden. Een voor een blond, zacht hoppig Belgisch abdijbier dat de naam Heukelomse Mie heeft gekregen. Een voor een India Pale Ale, oranjerood van kleur met sterke Amerikaanse hop als dry hopping; de nieuwe Ermelindis. En als derde een Belgische Imperial Stout met de naam Peer Paorel, donker en stevig als een zware stout, eveneens met Amerikaanse hop en lijkend op een trappist. Omdat het nu voor CV De Pierewaaiers met drie bieren een serieuze onderneming wordt, heeft het bestuur besloten een aparte vereniging op te richten: Vereniging Pierewaaiers Reuzenbieren.
Werd Ermelindis oorspronkelijk gebrouwen door Brouwerij de 3 Horne te Kaatsheuvel, nu komen de drie reuzenbieren uit Lochristi in België van de aldaar gevestigde Proefbrouwerij.

Professionaliseren

Begin 2012 gaan de brouwers van Reuzenbieren professionaliseren om mee te gaan in de groei van speciaalbier. Met een compleet nieuwe website gekoppeld aan de social media willen zij de bierliefhebber meenemen in de wereld van reuzenbieren. Met niet alleen een moderne website maar volgens eigen zeggen ook bijzondere nieuwe bieren willen zij de Nederlandse en Belgische markt veroveren.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.