Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Zeeburg

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Zeeburg

Brouwerij Zeeburg is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2009. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Brouwerij Zeeburg
Brouwerij Zeeburg logo
Zeeburg dubbelbock in het glas

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Zeeburg

Brouwerij Zeeburg heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Zeeburg!
 • Zeeburg Dubbelbock - Dubbel - 8,2%

  Deze Dubbelbock van Brouwerij Zeeburg heeft een zuivere en uitgesproken karamelmoutige smaak met vlagen van licht gebrande moutbitterheid. 

  Achtergrond informatie

  Lees ook

  Willem Elschot

  Ongeveer 3 jaar geleden leerden Robert van Lil en Jan Ronald Crans elkaar kennen en al snel kwamen ze erachter dat zij hun liefde voor bier met elkaar deelden en dat ze allebei droomden van een eigen brouwerij maar beseften ter dege dat Willem Elschot wist wat hij zei toen hij schreef: "tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren..." Dus bleven de heren als Amateur brouwer hun hobby uitvoeren en dat niet geheel zonder succes, want Robert werd in 2000 zelfs Nederlands kampioen amateurbrouwen. Kortom: het was wachten op het moment waarop de heren een lange neus trokken naar Elschot en gewoon aan de slag gingen met hun eigen brouwerij.

  Lange neus

  Na de nodige proefbrouwsels in de keuken en vele avonden brainstormen hebben ze de stap gewaagd en zijn ze hun eigen brouwerij begonnen: Brouwerij Zeeburg. De naam is ontleed aan de wijk waar ze wonen en aan de oude herberg die daar al in 1723 stond en zelfgebrouwen bier schonk. Brouwerij Zeeburg staat sinds 26 november 2009 ingeschreven bij de Kvk in Amsterdam. Eind november hebben ze hun eerste bier, de Zeeburg Tripel volgens eigen receptuur en brouwmethode gebrouwen bij Brouwerij de Prael in Amsterdam en deze was voor het eerst te proeven op het Noord-Hollands Bierfestival van Pint in Alkmaar op 28 februari j.l.
  Binnenkort gaan ze weer de brouwerij in om een nieuwe voorraad Zeeburg Tripel te brouwen. In oktober willen ze hun eigen bokbier presenteren. Er zijn plannen voor een eigen brouwerij met proeflokaal in Amsterdam (Zeeburg) maar alles op z’n tijd.
   

  Brouwerij Zeeburg in het nieuws

  • Beste Bockbier 2018 winnaars

   Beste bockbieren van 2018

   De uitslag van de 'Beste Bockbier 2018 keuring' is afgelopen vrijdag bekendgemaakt. De Muifelbrouwerij, SNAB en Bronckhorster Brewing Company wonnen met een bokbier in verschillende categorieën.