Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Peelander Bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Peelander Bier

Peelander Bier is een bierbrouwerij uit Kerkwerve (Nederland) die is opgericht in 1998.

Peelander Brouwerij
Peelander logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Peelander Bier.

Voeg nu een bier toe van Peelander Bier!

  Achtergrond informatie

  Het is 1989 wanneer Fré Buijze uit Kamperland op zoek is naar een nieuwe hobby. Zijn vrouw raadt hem aan een brouwcursus te volgen omdat hij altijd vol lof is over het speciaal bier.

  Coalitiebier

  Zo is Fré lid geworden van het Walchers Brouwgilde en leerde de kunsten tot bierbrouwen van Jan Montenarie en Jan van Schaijk. Het duurt nog tot 1998 tot hij een voldoende ontwikkeld abdijbier kan produceren met een fruitige afdronk en een mooie roomzachte schuimkraag. Hij noemt zijn hobbybrouwerij dan Huisbrouwerij de Peelander.

  Als pas gekozen raadslid krijgt hij van burgemeester en wethouders van de nieuwe gemeente Noord-Beveland toestemming om tijdens de beëdiging in de raadszaal zijn eigen bier, door Huisbrouwerij de Peelander gemaakt, te schenken. Het Coalitiebier van Fré Buijze was geboren.

  Lees ook

  “In 1998 is op basis van abdijbier de Stichting Emelisse opgericht, genoemd naar het Middeleeuwse klooster dat ooit op Noord-Beveland stond. Daar was ik bij betrokken”, memoreert Fré Buijze. “Toen deze in 2005 op eigen benen ging heb ik het teruggegeven en ben ik verder gegaan met Huisbrouwerij de Peelander. Deze ambachtelijke brouwerij heb ik voortgezet om kleinschalig te werken. Een kleine klantenkring bestaat uit horeca en winkels hier op het eiland. Wij brouwen de Woerkumer Abdij bieren, dubbel en triple. Standaard bieren zijn de Zeeuwse Tripel en de Bruine Pater, een dubbele.

  Keur aan bieren

  Camping Olmenveld in Serooskerke wilde dit jaar zijn gasten een eigen bier voorzetten en heeft nu met Zeeuwse Tripel en Zeeuwse Dubbel zijn eigen Olmenvelder bier. Zo werd langzamerhand een keur van ambachtelijke bieren opgebouwd zoals Rooie Kééze, Witte Jan, Prestige premier Pils, en Korenschoof, biologisch speltbier. Voor grotere productie heeft De Peelander contacten met een brouwerij in het Vlaamse Ertvelde. De distributie is kleinschalig en is uitbesteed aan diverse ondernemers zoals Entre Deux Mers in Wissenkerke.

  2009 - Spennekot Groep

  In 2009 werd Spennekot Groep eigenaar van Peelander. Spennekot gaat zich bezighouden om Peelander volwassen in de markt te zetten, met een nieuw logo en nieuwe huisstijl en een nieuwe distributie. John van Leeuwen is de eigenaar van Spennekot Groep en contactpersoon voor De Peelander. De huisbrouwerij is gesloten en Peelander Bier brouwt tegenwoordig in andermans ketels.