Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Het Zwarte Pad | Bierbrouwerij Zoetermeer

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Het Zwarte Pad

Brouwerij Het Zwarte Pad is een bierbrouwerij uit Zoetermeer (Nederland) die is opgericht in 2019. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

Brouwerij het Zwarte Pad
Brouwerij het Zwarte Pad
Zwarte Pad logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Biermerken van Brouwerij Het Zwarte Pad

Er is bij ons geen uitgebreide informatie bekend over de biermerken van Brouwerij Het Zwarte Pad.

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Het Zwarte Pad!

Achtergrond informatie

Brouwerij Het Zwarte Pad is gevestigd in Zoetermeer en bestaat sinds januari 2019. Echter was de brouwerij al veel langer bezig in de keuken om recepten te ontwikkelen. Omdat het kersverse brouwers waren, hadden ze eerst nog geen eigen installatie om bier mee te brouwen. Wat betekende dat ze de installaties van andere brouwers moesten huren om hun bier mee te maken. De recepten ontwikkelde ze volledig zelf in eigen keuken en als ze gingen huurbrouwen stonden ze zelf in de ketels te roeren. Sinds begin 2020 hebben de brouwers een eigen locatie en installatie en kunnen we in onze brouwerij ongeveer 500 liter speciaal bier per keer maken!

Brouwers

Brouwerij Het Zwarte Pad is opgericht door René Vermond en Ian Koster. De brouwers komen allebei uit Zoetermeer en kennen elkaar van de middelbare school. Ze raakte snel goed bevriend en kwamen elke week wel bij elkaar over de vloer. Inmiddels zijn ze al meer dan 11 jaar vrienden en gaan ze samen op avontuur met het zwarte pad!

Lees ook

Over de naam

Het idee voor de naam komt van een gepersonaliseerd kinderboek wat René ooit als een kleine jongen had gekregen van zijn opa en oma. In het boek werd hij opgeroepen om zijn ridderlijke plicht te vervullen. Hij moest over het avontuurlijke zwarte pad lopen om in een fantasiewereld te komen van ridders, draken en andere monsters.

Met het zwarte pad neemt de brouwerij bier-avonturiers op sleeptouw en laten hen de avonturen en fantasie proeven die René vroeger tegenkwam op het zwarte pad. Ze maken bier met een verhaal en maken van de etiketten kunstwerkjes. De mythische wezens op de flesjes beschrijven het soort bier of de smaak ervan. Zo heeft Hop Hydra vier koppen die het aantal hopsoorten voorstellen die in het bier zijn verwerkt. Bij Pixie blond hebben ze bewust gekozen voor een wezen uit de Engelse mythologie, omdat het bier een Engelse style heeft. Het motto van Brouwerij Het Zwarte Pad is dan ook: bier met een verhaal!

Bieren

De brouwerij heeft tot nu toe (juni 2020) drie mooie speciaalbieren gemaakt. Pixie Blond is een lekker doordrinkbaar fris blond bier van 5,5% met een hopbittertje en een lichte karamel nasmaak met geuren van citrus. Hop Hydra is een Double IPA van 7,5% waarin vier hopsoorten zitten verwerkt, waarvan er drie zijn toegepast tijdens de koude kant van het brouwproces. Ook is er honing aan het bier toegevoegd om te zorgen voor een goede balans tussen bitter en zoet. De Imperial Demon is een volle Imperial Stout van 11% met veel tonen van koffie, chocola en gebrande mouten.