Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gouden Carolus Imperial Dark | Cuvée van de Keizer Blauw

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gouden Carolus Imperial Dark

Gouden Carolus Imperial Dark is een Dubbel met 11,0% alcohol. Gouden Carolus Imperial Dark wordt gebrouwen door Brouwerij het Anker in Mechelen (België).

cuvee blauw

Eigenschappen

Gouden Carolus Imperial Dark is een donker bier van Brouwerij het Anker uit Mechelen. Dit bier stond voorheen bekend als Cuvée van de Keizer Blauw.

Smaak & Omschrijving

Dit uitzonderlijke bier is een speciale versie van de Gouden Carolus Classic met een verrijkt smakenpallet en aangevuld met mysterieuze aroma’s. Met haar 11% alc.vol. en gecarameliseerde mouten verenigt “Gouden Carolus Imperial Dark” de ronde warmte van wijn met de frivole frisheid van bier. 

Voormalig Cuvée van de Keizer

Elk jaar op 24 februari, geboortedag van Keizer Karel, brouwt Het Anker in beperkte hoeveelheid de “Gouden Carolus Imperial Dark”. Dit bier zou je kunnen kennen als Cuvée van de Keizer Blauw. De naam van het bier werd aangepast in 2018. 

Het laatste nieuws van Gouden Carolus Imperial Dark

Bekijk meer nieuwsberichten.

Producten van Gouden Carolus Imperial Dark

Reviews

Nog geen reviews voor Gouden Carolus Imperial Dark.
Wat vind jij van dit bier?

Meer merken van Gouden Carolus

 • Gouden Carolus Ambrio - Amber - 8%

  Het recept stamt uit de 14e eeuw. Nu is het iets zwaarder en wat meer gehopt. Het evenwicht tussen de verschillende moutsoorten, de fijne hoppen en typische kruidige aroma’s combineert de volmondigheid van bruine bieren met de frisheid van blonde bieren. Deze frisse doordrinker mag lekker koel geschonken worden. En met veel brio geledigd worden.

 • Gouden Carolus Christmas - Winter - 10,5%

  Het toevoegen van 6 uitzonderlijke kruiden en het gebruik van 3 soorten hop maken van dit kerstbier een klasse apart, een bier van wereldniveau.

 • Gouden Carolus Classic - Dubbel - 8,5%

  De aromatische mouten en de hoge gisting verenigen de warmte van wijn en frisheid van bier.

 • Gouden Carolus Hopsinjoor - Blond - 8%

  Het is een overwegend zacht bier met bittere afdronk

 • Gouden Carolus Imperial Blond - Blond - 10%

  Zijn goudblonde kleur, het hoge alcoholgehalte en de volle fruitige smaak zal iedere bierproever bekoren. Het bevat meerdere soorten mout en tijdens het brouwen worden 3 kruiden toegevoegd. Dit aangenaam goudblonde bier wordt gekozen voor wie houdt van een zwaarder, ietwat kruidig en verfrissend bier.

 • Gouden Carolus Tripel - Tripel - 9%

  Uitsluitend gebrouwen met de beste bleke mout heeft dit bier, samen met de kruiden die tijdens het kookproces worden toegevoegd, een zeer apart karakter en een volmondige smaak die dorstlessend is dankzij het evenwichtig hoppen.  Wie houdt van de zuivere, keurige smaak van dit zwaarder, ietwat kruidig en doch verfrissend goudblonde bier, schenkt het zachtjes in één beweging uit.

Zie minder merken

Bekijk alle biermerken

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl