Smaragd

Smaragd van brouwerij de Witte Leeuw
Brouwerij Brouwerij de Witte Leeuw
Land Nederland
Gebrouwen sinds 2013
Soort Blond bier
Alcohol 6,2%
Gisting Ondergisting
Kleur Blond
Drink temperatuur Onbekend
Stamwortgehalte Onbekend
Website brouwerijdewitteleeuw.nl/...

Smaak & beschrijving

Het is ons niet bekend hoe Smaragd smaakt. Weet jij het wel, stuur het dan in via contact.

Druif als basis
Rowan Huigen: “Ik ben geen echte wijnliefhebber maar er is toch een bepaalde Italiaanse wijn die ik zeer waardeer. Het vormt de basis van de ontwikkeling van mijn nieuwe bier Smaragd. De smaak van de muskaatdruif in de wijn moest wat mij betreft in de smaak van mijn nieuwe bier centraal staan. Ik ben geen chemicus of bioloog, dus ben ik naar de Universiteit van Wageningen gegaan om de wijn te analyseren en mij een voorstel te doen van de dichtstbijzijnde hopsoort met dezelfde smaak. Daarmee ben je er natuurlijk niet en volgde een fase van experimenteren met diverse granen en verschillende gisten. Dit met in het achterhoofd dat er een sprankelend verfrissend speciaalbier moest ontstaan. Een speciaalbier om je energie te geven en je te laten genieten.”

Smaragd, een ondergistend blond bier met een alcoholpercentage van 6,2% heeft één hopsoort en 23 EBU aan bitterheid. Net als alle andere bieren van Brouwerij de Witte Leeuw wordt ook dit bier bij de Scheldebrouwerij gebrouwen. Vanaf maart/april is het verkrijgbaar en zal het als bier van de maand in zo’n 90 tot 100 slijterijen in Nederland te koop zijn. Ook gaat een deel voor export naar naar België en de VS. In Amerika krijgt Smaragd echter de naam Emerald Sun, met een knipoog naar de daar inmiddels verkrijgbare Amarillo Sun. Leuk om te zien dat er aan de bekende blonde bierstijl een andere draai wordt gegeven en zo iets anders nieuws ontstaat. Ik ben erg benieuwd naar de smaak!

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Heineken Pilsener

More behind the star
Heineken richt zich in de nieuwe reclamecampagne weer meer op het product: 'There's More Behind the Star'. Benicio del Toro promoot het bier.

Meer reclames van Heineken Pilsener

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!