Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Peer Swinkels over Bavaria: Don Johnson belde om reclame te maken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Peer Swinkels over Bavaria: Don Johnson belde om reclame te maken

31 december 2019 om 14:50

In deze video van het MKB Ondernemerscafé vertelt Peer Swinkels over het familiebedrijf Bavaria. Hoe is de brouwerij zo succesvol geworden en hoe kwamen zij aan beroemdheden voor reclames? Don Johnson blijkt zelf te hebben gebeld om reclame voor Bavaria te maken! 

Peer Swinkels over 300 jaar Bavaria
Peer Swinkels over 300 jaar Bavaria

Het ontstaan van Swinckels Superior Pilsener

In de video vertelt Peer hoe een bezoek aan Freddy Heineken uiteindelijk leidde tot de lancering van Swinckels Superior Pilsener. Volgens Freddy was Swinkels namelijk een veel betere naam dan Heineken: 'Swinckels swingt en klinkt in alle talen goed'. 

Overgang naar pils

Ook vertelt Peer dat het oprichtingsjaar 1719 is, maar dat er is ontdekt dat het begin van het familiebedrijf zelfs tot 1680 terug te leiden is. Wat de Bavaria brouwerij zo groot heeft gemaakt is de beslissing van Peer's overgrootvader die in 1924 besloot om pils te gaan brouwen. Op dat moment werd er meer ale bier gedronken en toen pils zo aansloeg kon Bavaria de slag maken van regionaal naar nationaal en uiteindelijk de grens over. 

Beroemdheden in Bavaria reclames

Bavaria is ook bekend van de de vele beroemdheden in de reclames. Zo traden Don Johnson, Hugh Hefner, Charlie Sheen, Marco van Basten en Diego Maradona op in een reclame van Bavaria.  

Lees ook

Benieuwd naar meer interessante filmpjes over bier. Bekijk ook de verschillende 'Bavaria familieverhalen of fabels' die tijdens het 300-jarig jubileum bekend werden gemaakt: 

- Carnavalscrisis
- Moutstorm van '73
- Junglebrouwerij