Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Beste Europese biersteden volgens CNN

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Beste Europese biersteden volgens CNN

24 mei 2020 door Redactie Biernet

Voor de bierliefhebbers die graag op reis gaan, CNN heeft een lijst met de beste Europese biersteden gemaakt! Benieuwd of er een stad voor jou tussen staat?

Proefplankje op reis
Cantillon Brussel
Pohjala bier

Als een echte bierliefhebber kan een gezellige bar met een koud biertje natuurlijk niet ontbreken. CNN heeft daarom een lijst gemaakt met de beste biersteden en wij hebben daaruit de beste Europese steden voor jou opgesomd.

1. Brussel, België

bierstad brussel

Belgisch bier is populair in Nederland, en waar kan je dat nu beter vinden dan in Brussel? Brussels zit vol met gezellige bars en kroegen waar je altijd een speciaalbiertje kan nuttigen. Zo heb je bijvoorbeeld de Chez Moeder Lambic, Bier Circus, Brasserie Cantillon of Brasserie de la Senne.

Naast de brouwerijen en kroegen kan je ook je ogen uitkijken naar alle prachtige gebouwen, chocolatiers, het Atomium en natuurlijk het bekende standbeeltje Manneken Pis!

2. Berlijn, Duitsland

Een van de vele Brandenburger Berlijn // Pixabay Duitse biersteden, Berlijn. Berlijn is een echt een perfecte plek voor bierliefhebbers. Inwoners hebben diverse tours en mappen gemaakt om jouw weekend bieren in Berlijn onvergetelijk te maken. Er zijn veel verschillende plekken waar je van diverse pilseners, märzens en rauchbiers kan genieten, soms ook lekker in een mooie Duitse biertuin.

Naast het grote aanbod van cafés, clubs en bars zijn er ook tal speciaalbier brouwerijen. Zo heb je Brauhaus Lemke, Berlijns oudste brouwerij. Lemke beheert naast de brouwerij ook een restaurant met een proef lokaal waar je al hun speciaalbieren kan proeven. Om de stad nog interessanter te maken voor bierliefhebbers, tijdens het wandelen door de stad mag je gewoon een biertje in je hand hebben om af en toe een slok te nemen. 

3. Rome, Italië

Rome is een van de meest populaire Europese steden voor een citytrip. Een Birra Italië // Pixabay van de grootste Italiaanse speciaalbierbrouwerijen is Birra Baladin. Op zondagen kun je hier langsgaan voor een tour door de brouwerij. Na deze tour kan je terecht in de biertuin voor een lunch, verschillende bieren en natuurlijk borrelhapjes! 

Verder heb je in Rome nog veel verschillende restaurantjes waar je kan genieten van een overheerlijke Italiaanse pizza met een speciaalbier. Ga bijvoorbeeld eens langs bij Bir & Fud (je raadt het al 'Beer and Food') waar je naast Pizza ook van andere traditionele Italiaanse gerechten kan genieten. 

4. Lissabon, Portugal

Lissabon stad overzicht // Pixaby Marvila is Lissabons epicenter van bier. Op deze bijzondere locatie op een oud industriegebied is het een unieke ervaring op zich! Dit gebied was ooit bedoeld voor het exporteren en produceren van wijn, suiker en rubber. Echter hebben ondernemers, artiesten, designers en kunstenaars hun best gedaan om verschillende bedrijven op te starten. Je kan hier naast de vele cafés ook langsgaan bij kunsthallen, restaurants en theaters. 

Een andere plek waar je heen moet gaan is Quimera, een bierbar die gevestigd is in een oude vluchttunnel van Koning Manuel II toen de Monarchie in 1910 viel. Buiten de bijzondere locatie kun je hier ook terecht voor een barrel-aged rasperry sour raw ale, een Brett IPA of een peanut butter porter. Klinkt in ieder geval al overheerlijk, toch?

5. Tallinn, Estland

Aan de kust van de Oostzee ligt het plaatsje Tallinn in Estland. Naast een Tallin Oude Stad // Pixaby echte bierstad is dit ook de hoofstad van Estland met een bevolking van ruim 1,3 miljoen mensen. Genoeg te doen zal je denken en dat is zeker het geval.

Lees ook

Je kunt in Tallinn je ogen uitkijken in De Oude Stad (Vanalinn). Als je hier bent is het net alsof je de 13e eeuw binnenloopt. Dit goedbewaard gebleven werelderfgoed is zeker iets wat je niet wilt missen.

Brouwerij Põhjala is een internationaal erkende en bewierookte brouwerij en zij zijn de bedenkers van het Tallinn Craft Beer Weekend. Hier komen jaarlijks tientallen brouwerijen over de hele wereld, waaronder verschillende Nederlandse brouwerijen zoals Oedipus, De Molen en Kees. Ook kan je bij brouwerij Põhjala terecht voor een van hun eigen speciaalbieren die op een manier wordt gebrouwen die enkel in Estland bekend is.

6. Boedapest, Hongarije

Beer Bar // Pixabay In Boedapest leeft het het hele jaar door van de bierevenementen en festivals. Naast de evenementen is de Thermal Beer Spa ook een populaire activiteit. Je kan hier in een houten bad samen met je partner, vriend of vriendin van een bad met mineraal water gecombineerd met de ingrediënten van bier zoals hop en gist. Terwijl je geniet van de dit rustgevende bad kan je met een eigen tap 45 minuten lang onbeperkt drinken.

Een van de grootste selectie aan bieren kun je vinden bij Legfelsobb Beeróság. Hier kan je terecht voor exclusieve Hongaarse bieren waarvan er 10 op de tap komen en er meer dan 150 op fles zijn. Dan heb je nog Éleszto, zij pakken het nog grootser aan met meer dan 20 bieren op de tap van hun eigen brouwerij en een bar helemaal gewijd aan klassieke cask ale.