Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier geproefd: Bax Rokkenjager

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier geproefd: Bax Rokkenjager

7 mei 2017 door Zita Eijzenbach

In deze blog beschrijft Zita Eijzenbach een speciaalbier van het Groningse Bax Bier. Ze heeft Rokkenjager geproefd en beschrijft in deze blog wat ze er van vond.

Rokkenjager geproefd

Biertje geproefd – Rokkenjager van Bax Bier - Lentebier – 6,5%

Geur en kleur van het bier

Een sterke geur van gebrande mouten. Rokkenjager is een helder hazelnootbruin bier met een witte schuimlaag.

Bax Rokkenjager Smaak

Bax Rokkenjager logo Een goede smaakvol bittere bok met een droge afdronk. Smaken van rogge en -met goed zoeken- ook een zoetige fruitige smaak.

Ondanks dat het etiket vertelt dat dit bier een prima aanvulling is bij het aanschouwen van de eerste ontblote vrouwenbenen van het jaar –op Rokjesdag-, zou ik dit bier liever drinken bij een goed warm kampvuurtje aan het eind van een frisse lentedag.

Lees ook

Tip van de brouwer: Lekker bij asperges, kabeljauw en geitenkaas

Brouwerij

Het Groningse Bax Bier is in 2013 opgezet door de vrienden Jeroen (1987) en Sepp (1986). Ze begonnen in de keuken van Jeroens vader en brouwen sindsdien hun bieren in een microbrouwerij in de buurt van het Belgische Namen. 17 september 2016 is hun eigen brouwerij geopend. Ook kun je Bax Bier bezoeken en genieten van hun bieren in het proeflokaal.

Bieren

Het verhaal van Bax Bier begon met de Kon Minder (Blond, 5,1%) en Koud Vuur (Smoked Porter, 6,3%). Inmiddels is er ook een IPA (Hiphopper, 6%), een Imperial Smoked Porter (Ketter, 8,5%) en een ‘Ouwe bok’ (Oma’s Pruim, 6,5%) aan het vaste assortiment toegevoegd. Samen met de Amsterdamse brouwerij De 7 Deugden werd het ‘kliekjesbier/porter’ Rest + Best gebrouwen en met de Utrechtse brouwerij VandeStreek maakte Bax Bier de BVO (Biertje Voor Onderweg): een American Strong Ale, die met 8,5% best zwaar is voor ‘onderweg’.

Deze recensie is mede mogelijk gemaakt door Bierman & Bierman (Utrecht).

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl