Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Biertje geproefd: Nognietnaar Huismus van Bird Brewery

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Blog
  • Biertje geproefd nognietnaar huismus van bird brewery

Biertje geproefd: Nognietnaar Huismus van Bird Brewery

8 november 2016 door Speciaalbiertjesblog

Ik heb een biertje van de Bird Brewery geproefd: Nognietnaar Huismus. Nognietnaar Huismus is een ale met 6,4% alcohol, lees hoe het biertje mij is bevallen.

NogNietNaar Huismus van Bird Brewery

Deze Nognietnaar Huismus is het derde biertje van de Bird brewery. Hiervoor proefde ik al de Rumoerige Roodborst (amber).

“Huismussen zijn echte groepsbeesten. Ze zijn luidruchtig, niet schuw en altijd in de buurt van mensen. Deze energieke vogels zijn veelvuldig in de horeca te vinden, vaak huppend van stoel naar stoel.” (birdbrewery.com)

Wat zie ik en wat ruik ik?

Het bier is mooi donkerbruin met een dikke schuimkraag die goed standhoudt. In de geur zitten vooral noten, cacao en koffietonen.

Wat proef ik en wat vind ik?

Nognietnaar HuismusQua body vind ik het biertje wat aan de dunne kan maar gelukkig is de smaak niet dun. Soms zijn bieren die dun (niet vol en romig) zijn in body ook dun in smaak. Echter zijn bij dit biertje de smaken ook goed aanwezig en blijven hangen tot in de nasmaak.

Ook in de smaak komt de koffie weer terug. Het geeft mij een beetje het gevoel alsof ik een koud, maar goed gezet, kopje koffie drink (met alcohol erin.. haha). Naast de koffiesmaak heeft het bier ook iets fruitigs, maar wat precies dat vind ik lastig te omschrijven. Het biertje is niet te bitter en drinkt vlot door.

Qua mondgevoel is het bier dus niet heel vol of romig maar dat deert me niet bij deze. Ik vond dit de lekkerste van de drie bieren van de bird brewery tot nu toe! De smaak is puur, goed aanwezig en houdt lang stand.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties