Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Poorter | Lowlander Beer

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Blog
  • Biertje geproefd poorter lowlander beer

Biertje geproefd: Poorter Lowlander Beer

19 januari 2017 door Speciaalbiertjesblog

In deze blog beschrijft Amanda van de speciaalbiertjes blog het biertje wat zij heeft geproefd, de Poorter.  Een Porter van Lowlander Beer uit Amsterdam

Nieuw biertje geproefd: Poorter Lowlander Beer

Eerder proefde ze al de IPA van brouwerij Lowlander Beer uit Amsterdam, nu was het tijd voor hun porter, de Poorter.

Wat zie ik en wat ruik ik?

De Poorter is een donkerbruin/zwart bier met een licht bruine schuimkraag die snel inkrimpt. In de geur ruik ik het zurige en gebrande van koffie, pure chocolade en een fruitige toon.

Wat proef ik?

De Poorter is qua body niet heel romig of vol maar ook niet te dun/waterig. Ook in

Poorterde smaak komt de koffie weer terug. Maar dan associeer ik het vooral met de smaak van koffiebonen. Gebrand maar ook zoetig. Daarnaast proef ik zoethout en laurier. Zij geven het biertje een kruidig karakter naast de licht gebrande smaak van de koffie. Op de achtergrond proef ik lichtjes vanille. Alle smaken in het bier zijn puur, en mooi in balans. Het biertje is krachtig, maar niet te sterk of te bitter dus redelijk toegankelijk en makkelijk te drinken.
 

“Wil je een Engelse bierbrouwer op de kast jagen? Vertel dan dat ‘Porter’ een typisch Nederlands biertje is. Porter is al eeuwen lang het favoriete biertje van de hardwerkende haven arbeiders. Het is een typerend biertje door zijn heerlijk volle en verfrissende smaak. Het Engelse woord Porter komt van ons woord voor poort. De haven arbeiders stonden volgens traditie bij de poorten van Amsterdam te wachten om de specerijen van schip op de kade te sjouwen. Onze ‘Poorter’ [6%] eert in elk geval de haven arbeiders, die de botanicals in grote zakken van de scheepspoorten naar de Amsterdamse pakhuizen tilden.” 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties