Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bruut Eigenweiss geproefd | speciaalbier proeven

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bruut Eigenweiss geproefd

14 oktober 2016 door Zita Eijzenbach

Bruut Eigenweiss geproefd van Brouwerij Bruut uit Amsterdam.  Het is een witbier met een alcoholpercentage van 5,5%. Lees hier wat ik van dit bier vond!

Bruut Eigenweiss in glas en flesje

Geur van het speciaalbier

De frisse geur van limoen is duidelijk aanwezig. Erg uitnodigend!

Kleur van het bier

Eigenweiss is een licht bruisend, troebel en heldergeel bier.

Smaak

Een verfrissend bier, zacht zoet, licht zuur en met een stevige hoppige afdronk. De limoen en citroengras zijn beter terug te vinden in de geur, dan in de smaak. Voorop de tong een mild pittige smaak van koriander en zachte tonen van vanille. Het lijkt er op dat de brouwers niet konden kiezen tussen een zoet wit- en een flink hoppig bier. Hoe dan ook; een prima verkoeling op een zomerse dag!

Tip: Volgens oer-Hollands recept; mosselen met witbier.

Brouwerij Bruut Bier

Bruut BierWard Venstra en Sander van Engelen zijn eigenaren en brouwmeesters van het Amsterdamse Bruut Bier. Naar eigen zeggen, gaat het bij Bruut om de ‘brute schoonheid van ongepolijst speciaalbier.

Het eerste bier Stennis (stoombier, 5,5%)werd door de Belgische brouwmeesters bij een keuring beschouwd als ‘te hoppig en dus niet commercieel genoeg’, maar de heren treffen het wanneer er in Nederland juist een Hoppige Revolutie gaande lijkt te zijn.

De double, triple en ‘gewone’ ipa’s zijn niet aan te slepen en mede daarom worden de hoppige bieren van Bruut inmiddels op tientallen locaties verkocht.

Bieren

Gajes Bruut Bier winnaar Dutch Beer Challenge 2016Ondanks dat Bruut nog piepjong is, sleepten de heren in mei 2016 de prestigieuze gouden medaille van de Dutch Beer Challenge binnen met hun bier Gajes (Belgisch zwaar blond, 8%).

Daarnaast is er ook nog een Saison Bruut (Belgische saison, 5,5%) en Soelaas (blond, 7,5%). De LAZARUS van Bruut is een wisselende tripel. Per brouwsel wordt er geëxperimenteerd met de methoden, hopsoorten en –gisten, waardoor je nooit een tweede die precies zo smaakt zal krijgen.

Deze recensie is mede mogelijk gemaakt door Bert’s Bierhuis Biltstraat (Utrecht).

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties