Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Choco Libre van BrewDog geproefd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Choco Libre van BrewDog geproefd

25 mei 2018 door Speciaalbiertjesblog.nl

In deze blog vertelt Amanda van speciaalbiertjesblog.nl over Choco Libre, een imperial stout bier van de Schotse brouwerij Brewdog met 8,2% alcohol.

Choco Libre

Choco Libre

Choco Libre Deze Choco Libre (8,2%) is een in kleine oplage gebrouwen bier van het Schotse Brewdog. Het is gebaseerd op gekruide Mexicaanse warme chocolademelk. En dan gecombineerd met een imperial stout. Eigenlijk echt een bier voor in de winter, maar ook perfect voor echt druilerige dagen. 

Zicht & Geur

De Choco Libre is een donkerbruin bier met daarop een fijne lichtbruine schuimkraag. Het schuim zakt in maar blijft als een kleine laag aanwezig. Qua geur ruik ik voornamelijk chocolade, het is een wat droge geur, zoals cacaopoeder ook kan ruiken.

Lees ook

Smaak van het speciaalbier

Het bier heeft een goeie wat romige body. Er zou kaneel in het bier zitten, maar ik kan het er niet tussenuit halen. Ook de pepertjes die het bier een wat pittige touch zouden moeten geven kan ik er niet uit halen. De smaak van de Choco Libre doet mij eerder denken aan chocolademelk, maar dan met alcohol. Het bier begint zacht, romig en zoet daarna wordt hij wat meer gebrand. In de nasmaak is het bier wat droger en doet de smaak me wat denken aan cacaopoeder.