Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gaia van Oedipus Brewing geproefd | Speciaalbier blog

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gaia van Oedipus Brewing geproefd

26 juni 2019 door Speciaalbiertjesblog

Gaia is een India Pale Ale van Oedipus Brewing uit Amsterdam. Het bier won bijvoorbeeld goud tijdens de Dutch Beer Challenge 2018, maar hoe denkt Amanda van de Speciaalbiertjesblog over dit speciaalbier? 

GAIA IPA fles

Gaia nog nooit beschreven

“Gaia, moeder aarde en moeder van alles”. Blijkbaar heb ik dit bier nog nooit beschreven hier op Speciaalbiertjesblog. Geproefd? jazeker, maar beschreven? Nee blijkbaar niet! Gauw doen dan maar. Gaia is één van de vaste bieren van Oedipus. Het is een India Pale Ale van 7%.

Gaia is gebrouwen met 5 soorten hop. De Cascade, Chinook, Columbus en Centennail zorgen voor dennen/harsachtige tonen. De Amarillo wordt tijdens het Dry Hoppen toegevoegd en zorgt voor fruitige tonen.

Lees ook

Zicht en geur van het bier

GAIA van OedipusGaia is een wat troebel donkergeel bier. Bovenop het bier vormt zich een stevige schuimkraag die tot het einde overeind blijft. Tonen van dennen en hars maar ook tonen van ananas, perzik en andere tropische vruchten komen duidelijk naar voren.

Smaak

Deze IPA heeft precies wat ik lekker vind. Hij, of nou ja Zij, heeft een goede balans tussen bitter en fruit. Ze begint met een flinke dosis grapefruit achtige bitterheid. Gelukkig biedt de ook aanwezige fruitigheid, die daarna naar voren komt, goed tegengas. Het bier heeft daarnaast een licht romig en zacht mond gevoel die dit fruitige nog extra steun geeft. Daarmee is er een goede balans gevonden. In de nasmaak komt de bitterheid weer naar voren en eindigt het bier ook wat droog.