Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Op safari met Mercure om lokale biercocktails te ontdekken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Op safari met Mercure om lokale biercocktails te ontdekken

29 oktober 2019 door Redactie Biernet

Mercure Hotels staat al sinds jaar en dag bekend om zijn culinair imago en de verbondenheid met de lokale omgeving. Onlangs ging Mercure een stap verder in zijn hotelconcept.

Biercocktail bij Mercure Blankenberge Station
Bezoek aan verschillende Mercure hotels
La Trappe bieren

Biercocktails met lokaal bier bij 11 hotels

Maar liefst 11 Mercure hotels in België en Nederland ontwikkelden hippe biercocktails in samenwerking met lokale brouwerijen. Afgelopen weekend nam Mercure een selectie aan bier- en cocktailfijnproevers mee op safari om verschillende biercocktails als eerste uit te proberen. Zo werden onder andere de 'Campbieri' in Amsterdam, de 'White Monk' in Tilburg en 'Kriojito' in Blankenberge uitvoerig getest. Maar ook jij kunt vanaf nu genieten van een lekkere cocktail met een local touch. Vergeet dus je keuzestress tussen een cocktail of bier en get the best of both worlds bij Mercure Hotels.

Bekijk het online receptenboek en de plaatsen waar je de verschillende Mercure biercocktails kunt nuttigen. 

Biercocktails bij Mercure Hotels

Trend

Biercocktails zijn dé trend in bierland. En dan hebben we het niet over een sneeuwwitje of Radler, maar over hippe, vernieuwende cocktails. Mercure biedt zijn gasten al langer een ruime diversiteit aan lokale bieren aan en wilde deze bierervaring verder uitbreiden.

Shanna Holthaus, Head Of Marketing Benelux bij Accor: “Biercocktails lijken op het eerste zicht misschien vreemd, maar ze zijn volgens bierkenners echt the next big thing in bierland. Mercure is een merk dat bekend staat om zijn link met lokale biertjes en we wilden nu iets nieuws en creatiefs bedenken voor onze gasten. Een biercocktail staat voor ons voor gezelligheid, lokale verbondenheid en het culinaire, elementen die belangrijk zijn voor het merk en die onze gasten verwachten in de hotels. Tijdens het shaken van de cocktails kunnen we onze gasten meer vertellen over de lokale bieren en de brouwerijen. Een heerlijk moment! En er is voor elk wat wils, van klassiekers die in een nieuw jasje zijn gestoken tot volledig nieuwe recepten.”

Op ontdekkingstocht met Mercure

We nemen je mee door verschillende steden in Nederland en België om je te laten zien hoe Mercure Hotels lokale (speciaal)bieren verwerkt in unieke biercocktails. We maken een zogenaamde biersafari vanaf Amsterdam, via Tilburg naar de Belgisch kust (Blankenberge). 

Foto van Biercocktails bij Mercure

Amsterdams bier in cocktails verwerkt

Als je in Amsterdam bent, kun je er niet omheen. Heineken is internationaal gezien hét Nederlandse bier. In het Mercure Hotel Amsterdam Centre Canal District heb je vanaf nu ook de kans om dit bekende bier in een cocktail te proeven. De Biergarita doet denken aan een Margarita, een licht zurige verfrissende klassieke cocktail. Nip van je cocktail terwijl je uitkijkt op de prachtige grachten van Amsterdam. Biercocktail met Heineken

Damn, Amsterdam! Deze cocktail is ontwikkeld voor iedereen die zich zo verwonderd over de schoonheid van Amsterdam. De Amsterdamned cocktail is makkelijk aan te passen met verschillende lokale Nederlandse witbieren. Zij die op vakantie graag flexibele opties hebben, zitten in dat geval goed bij Mercure Hotel Amsterdam West.

Op en top uniek? Dat is de Campbierie. Het bittere van Campari wordt gecombineerd met het unieke, lokale IJwit bier. IJwit is een geliefd bier onder toeristen en Amsterdammers dat een smakenpalet van verschillende kruiden en citrus brengt. Deze bijzondere biercocktail vind je in het Mercure Hotel Amsterdam City.

Biercocktail met Trappistenbier

Het oog wil ook wat. Mercure Hotel Tilburg Centrum heeft daar dan ook de perfecte biercocktail voor. The White Monk is niet alleen een plezier voor de smaakpapillen, maar ook een streling voor het oog. De honinggele biercocktail smaakt licht zurig en fruitig met een kleine toets van peper en kruidnagel. Deze smaak komt naar voren dankzij Witte Trappist van La Trappe, een witbier dat tot op de dag van vandaag in de abdij wordt gebrouwen. Witte Trappist is het enige witbier ter wereld dat ook de naam Trappistenbier mag dragen.

Voordat we deze bijzondere biercocktail gingen proeven bezochten we de brouwerij van Witte Trappist, namelijk Trappistenbrouwerij de Koningshoeven. Hier worden de bieren onder het toezicht van de monniken gebrouwen. Het is zeker de moeite waard om de brouwerij eens te bezoeken, al was het alleen maar om de brouwerijwinkel te bezoeken om er mooie limited editon bieren aan te schaffen, zoals La Trappe Isid'or Special Edition 2019 of de bijzondere 1,5 liter Magnumfles met La Trappe Quadrupel. Maar de rondleiding en een bezoek aan het proeflokaal mag ook zeker niet ontbreken als het je eerste bezoek is aan deze bijzondere abdij en brouwerij.

La Trappe terras, proeflokaal en brouwerij

Belgische kriek-lambiek & Mojito

Bij het Mercure Blankenberge Station zijn ze aan de slag gegaan met een typisch Belgisch bier om een mooie biercocktail te bereiden. Met de Belle Vue Kriek geven ze extra smaak en ook kleur aan het Mojito recept. Mercure Blankenberge Biercocktail

Deze kriek lambiek heeft een donkerrode kleur en een verrassend zoete smaak. Door de typsisch West-Vlaamse smaak van dit bier te combineren met de zomerse smaken van een mojito heeft Mercure Blankenberge Station een ultieme verfrissende cocktail ontwikkeld om te genieten van een mooie zonsondergang aan de Belgische kust. 

De naam van de cocktail verbindt het kriekenbier en de mojito, samen Kriojito

Verbonden met lokale omgeving

Mercure is trots op zijn verbondenheid met de lokale omgeving. De biercocktails zijn een volgende stap om deze band te versterken. Na een biercocktail als aperitief hebben de Mercure hotels nog een rijkelijk aanbod aan lokale gerechten om van te genieten zodat je helemaal in de local vibe blijft. Benieuwd naar meer info over de hotels? Bezoek de website van Mercure