Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Quadrupel Poorter van Brouwerij Kleiburg

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Blog
  • Quadrupel poorter van brouwerij kleiburg

Quadrupel Poorter van Brouwerij Kleiburg

20 maart 2018 door speciaalbiertjesblog

In deze blog schrijft Amanda over de Quadrupel Poorter van brouwerij Kleiburg. Het bier bevat 10,7% alcohol en verenigt het beste van twee bierstijlen: de Poorter en de Quadrupel.

Quadrupel Poorter

Quadrupel Poorter

Deze Quadrupel Poorter is één van de bieren van Brouwerij Kleiburg uit Amsterdam. Het bier van 10,7% verenigt het beste van twee bierstijlen de Poorter en de Quadrupel. De lagering van het bier heeft plaatsgevonden op in bourbon gedrenkt eikenhout. Eigenlijk hebben alle bieren van deze brouwerij deze tweedeling, zo heb je ook nog de Porter Saison en de Tripel IPA bijvoorbeeld.

Brouwerij Kleiburg

Kleiburg is een jonge brouwerij gevestigd in de Bijlmer. Tussen de kantoorpanden en naast de Ikea is deze brouwerij gevestigd in een groene Romneyloods. Hier worden door brouwmeester Thomas Hermsen allerlei bieren gebrouwen met eigen stijl. Deze bieren zijn dus zoals eerder gezegd veelal combinaties van andere mooie bierstijlen. De brouwerij heeft een nauwe samenwerking met het in hetzelfde pand gevestigde proeflokaal de Proefzaak. Hier kan je genieten van verschillende gerechten met elk hun eigen verhaal en producten uit de omgeving.

Quadrupel Poorter

Zicht & Geur

Bij het inschenken vormt er zich een enorme lichtbruine schuimkraag bovenop het bier. Langzaam inschenken dus. Het schuim is fijn, stevig en blijft aan totdat het bier op is. De Quadrupel Poorter zelf is mooi donkerrood van kleur.

De geur van het bier weergeeft de twee bierstijlen. Aan de ene kant ruik je de Poorter met een mokka achtige geur. Daarnaast zijn ook drop en zoethout aanwezig. De Quadrupel schemert door met de fruitige geur van bessen.

Smaak

In smaak komen voornamelijk de tonen van salmiak, laurier en anijs naar voren. Het geeft het bier een droppig karakter. De Quadrupel Poorter is geen bitter bier maar soepel en toegankelijk. De alcohol proef je echter wel, het geeft het bier net een wat scherp karakter en het bier verwarmd daarom ook meteen je borst. Naast het droppige karakter heeft het bier ook fruitige kenmerken en een lichte bitter van pure chocolade galmt nog wat na in de nasmaak.

Het bier heeft niet echt een romige dikke body. De wat romige lang aanhoudende schuimkraag en de hoeveelheid koolzuur zorgen er echter voor dat deze wat dunnere body niet storend is.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties