Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Supermarkt vs. bierwinkel | Speciaalbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Supermarkt vs. bierwinkel

16 oktober 2018 door Speciaalbiertjesblog 

Toen de speciaalbiergekte voor Amanda van de Speciaalbiertjelblog een beetje begon ontdekte ze ook een hele fijne winkel in Arnhem, Slijterij van Pernis. Deze blog gaat over het verschil tussen supermarkten en bierwinkels.

Blog van Amanda, Supermarkten VS Bierwinkel

Speciaalbier

Toen mijn speciaalbiergekte een beetje begon ontdekte ik ook een heel fijne winkel in Arnhem die ik nooit eerder echt had gezien. Het was Slijterij van Pernis, een bierwinkel die zich eigenlijk heel dicht bij mijn huis bevond.

Hier kon ik allemaal soorten bieren kopen die ik van tevoren nog nooit gezien had. Ja Hertog Jan en Grolsch, die merken kende ik. Maar hier kwam ik nog veel meer merken tegen, en onbekende biersoorten. Een lange tijd kwam ik daar geregeld, dan nam ik weer wat biertjes mee en dan was ik weer voorzien.

Totdat...

Supermarkten

De supermarkten meer en meer speciaalbieren gingen verkopen.. Eigenlijk is dat pas een trend sinds 2014/2015 volgens mij. Elke supermarkt had voorheen alleen de standaard bieren: Hertog JanHoegaarden, Grolsch en wat Belgische bieren in wat verschillende soorten.

Echter komen er steeds meer speciaalbieren bij in de supermarkten. De schappen worden steeds groter en er is steeds meer keus. De supermarkten gaan mee in de bierseizoenen en in de biertrends. Zo vind je er ook steeds meer bieren die niet uit Nederland of België komen.

Lees ook

Ik vind het een heerlijke trend. Je doet je dagelijkse boodschappen bij de supermarkt en kan dan gelijkertijd een biertje meepakken wat je nog niet kent. De supermarkten hebben zoveel keus tegenwoordig dat er ook voor mij nog onbekende biermerken tussen zitten. Het is gemak, je hoeft niet meer apart naar een slijter of bierwinkel te rijden voor bieren, nee je kan het gewoon combineren met je supermarkt bezoek..

Bierwinkels

Echter"¦! Door dat gemak en ook de zucht naar weinig moeite hoeven doen en het combineren van boodschappen, vergeet je gewoon de op zichzelf staande kleine bierwinkeltjes, de specialisten. Het was een vreemd besef om erachter te komen dat ik niet meer naar mijn favoriete speciaalzaak ging, waar ik vaak advies krijg en je even een praatje maakt met elkaar, maar eigenlijk alleen nog maar bier haalde in de supermarkt of slijter.

Op deze manier nemen de supermarkten de kans voor dit soort bierwinkels weg om te kunnen blijven bestaan. Ze ontnemen klanten, want die kiezen tegenwoordig alleen nog voor gemak. Terwijl een bezoekje aan zo’n gespecialiseerde bierwinkel zoveel leuker is.

Vandaag was ik er weer, bij slijterij Van Pernis in Arnhem. En het deed me goed. Ik wil echt proberen hier weer regelmatig te blijven komen en niet te vervallen in mijn gemakzucht. Het is een snoepwinkeltje, zo’n bierwinkel. En er zijn veel leukere en onbekende merken die je daar kan ontdekken. Daarnaast krijg je veel meer advies en is er een persoonlijke touch. Vooral als je ergens vaker komt, kan de eigenaar ook tips geven wat bij je past. Dit is dan in mijn bierwinkel, maar ook in andere speciaalzaken voel ik altijd die zelfde sfeer.

Blijf ze bezoeken, en daarnaast ook alle kleine kaaswinkeltjes, groenteboertjes en bakkerijtjes. Als zij blijven bestaan blijft het toch leuker winkelen.

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl