Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Top 10 beste cafés ter wereld | Bier bestemmingen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Top 10 beste cafés ter wereld

16 mei 2016 door Redactie Biernet

Een top 10 met de beste cafés ter wereld laat zien waar je het beste heen kan als bierliefhebber.  Gelukkig blijkt dat je in Nederland ook genoeg keuze hebt, er staan vier cafés in de top 100!

Bierpoort

Proost bier Er zijn enorm veel proeflokalen en cafés verspreid over de hele wereld. Maar welke zijn de allerbeste?

Er is een lijst opgesteld met de beste cafés voor bierliefhebbers. Nederland staat in totaal met vier cafés in de top 100! 
 

Nederlandse cafés in de top 100 van de wereld

94. Brouwcafé de Molen, Bodegraven
Brouwcafé de Molen schenkt sinds 5 december 2015 de bieren van brouwerij De Molen 'vers van de bron'. Ook worden er een hoop andere speciaalbieren geschonken van over de hele wereld. 
Naast alle bieren kan er gegeten worden in het brouwcafé. Het café heeft een vast menu en een menu met wisselende voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten.

63. Proeflokaal In De Wildeman, Amsterdam
In De Wildeman is een proeflokaal met 18 verschillende bieren van de tap en een assortiment van 250 soorten bier op fles. Deze collectie bestaat vooral uit Nederlandse en Belgische bieren.
In het proeflokaal is geen muziek aanwezig. Dit is ook niet nodig vanwege de gezellige drukte.

53. Beer Temple, Amsterdam
In de Beer Temple kan je terecht voor ongeveer 30 verschillende soorten tapbieren en ruim 100 soorten bier op fles. Er wordt vooral veel bier geschonken dat gebrouwen is door Amerikaanse (micro)brouwerijen. 

39. Proeflokaal Arendsnest, Amsterdam
In Proeflokaal Arendsnest worden uitsluitend Nederlandse bieren geschonken. Het proeflokaal beschikt over meer dan 100 bieren op fles van meer dan 50 verschillende brouwerijen.
Verder heeft de Arendsnest een terras waar je in de zomer heerlijk van je bier kunt genieten. Arendsnest heeft zelf ook een bier, Tempelbier. Dit is een licht Nederlands bier en is twee jaar geleden uitgeroepen tot lekkerste bier in deze categorie. 

Nederlands beste cafés voor bierliefhebbers

Top 10 beste cafés ter wereld voor een bierliefhebber

De plaatsen 7 t/m 10 zijn in handen van de Amerikanen. De Amerikanen zijn steeds meer bier aan het brouwerijen en steeds meer verschillende bieren op de markt aan het brengen. Dit zie je nu ook weer terug als het gaat om de beste cafés ter wereld voor bierliefhebbers.

10. The Birch, Verenigde Staten
The Birch is een familie bar/ restaurant. The Birch is omgeven door het groen van bomen, planten en mooie, strakke groene velden. Een mooi café in een prachtige omgeving.

9. Brick Store Pub, Verenigde Staten
Brick Store Pub schenkt veel verschillende soorten bier, maar is vooral bekend door alle Belgische bieren die de pub schenkt. De pub heeft zelfs een aparte bar waar uitsluitend Belgische bieren worden geschonken. De bar beschikt over meer dan 120 Belgische bieren.

8. Churchkey, Verenigde Staten
Café Churchkey onderscheid zich van de meeste andere cafés, hier wordt het bier namelijk alleen geschonken uit blik. 

7. The Porter Beer Bar, Verenigde Staten
The Porter Beer Bar is een echt bierwalhalla. Met 40 bieren op tap en ruim 700 bieren op fles is er keuze voor iedereen.

Lees ook

6. Ma Che Siete Venuti a Fa, Italië
Als je als bierliefhebber door Rome loopt, moet je langs deze bar. Buiten de het grote assortiment Italiaanse bieren schenkt het café bieren uit de hele wereld. 

5. Kulminator, België
Kulminator is een café in België met meer dan 600 verschillende bieren. Het café heeft ook al een keer op de eerste plaats gestaan als beste café ter wereld.

4. Mikkeller & Friends, Denemarken
Mikkeller is hét bier in Denemarken. De brouwerij bestaat nog geen 10 jaar, maar het bier wordt al geëxporteerd naar ongeveer 40 landen.

3. BierCaB, Spanje
BierCaB beschikt over bieren uit de hele wereld. Ze hebben zelfs bieren van Belgische brouwerijen die de Belgen zelf nog niet kennen.

2. In de Verzekering tegen de Grote Dorst, België
Dit café is gek genoeg alleen op zondag open, maar een trekpleister voor het Belgische volk. Een echt volkscafé met veel Belgische bieren.

1. Restaurant Akkurat, Zweden
Restaurant Akkurat heeft meer dan 600 bieren en staan bekend om de vriendelijke bediening die erg alert is. Het is een groot café met live muziek. Volgens de mensen die hier al een keer zijn geweest MOET je hier even naar binnen als je in Zweden bent.

Zweden heeft het beste café in de wereld

Deze lijst is dynamisch en verandert nog wel eens. Klik hier voor het huidige overzicht van de beste cafés in de wereld voor bierliefhebbers. 

Bekijk ook de beste plekken voor een heerlijk biermoment!