Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De 100 beste bieren van 2017 volgens Ratebeer

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

100 beste bieren van 2017

29 januari 2018 om 13:14

De 100 beste bieren van 2017 volgens Ratebeer zijn bekendgemaakt. Maar liefts 71 speciaalbieren in de lijst worden door Amerikaanse brouwerijen geproduceerd. Nederland heeft geen bier in de top 100 staan. 

Westvleteren XII staat ook in de top 100 van Ratebeer
Brouwerij het anker
Sint Sixtus Abdij

Speciaalbier raten

Ratebeer.com Deze top 100 over 2017 is samengesteld aan de hand van reviews op Ratebeer.com en de prestaties van het bier binnen- en buiten de bierstijl. De volledige top 100 vind je op Ratebeer.com.

Belgisch bier scoort

De lijst wordt gedomineerd door Amerikaanse bieren. Naast de Verenigde Staten zijn er negen andere landen die minimaal één bier in de top 100 hebben staan. Onze zuiderburen doen het van deze landen het beste. De Belgische brouwerijen Bokkereyder, Cantillon, Brouwerij het Anker (Cuvée van de Keizer Blauw), Brasserie Rochefort en Westvleteren Abdij St. Sixtus (Westvleteren XII) zorgen voor negen bieren in de top 100.

Lees ook

Geen Nederlands bier

Er is geen Nederlandse brouwerij met een bier vertegenwoordigd in de top 100 over 2017. Noorwegen, Zweden (Omnipollo), Denemarken (Mikkeler), Engeland, Polen, Spanje, Italië (Le Baladin) en Griekenland zijn naast België en de VS de landen die met minimaal één brouwerij in de top 100 staan.

Afgelopen jaar was Nederland nog wel vertegenwoordigd met een bier van Emelisse, namelijk de Emelisse White Label Barley Wine (Old Smokey Moonshine BA). Welke Nederlandse brouwers gaan ons dit jaar trots maken door de Top 100 over 2018 binnen te brouwen?!

Emelisse White Label Barley Wine (Old Smokey Moonshine BA)

Cookie instellingen