Westvleteren XII staat ook in de top 100 van Ratebeer

100 beste bieren van 2017

De 100 beste bieren van 2017 volgens Ratebeer zijn bekendgemaakt. Maar liefts 71 speciaalbieren in de lijst worden door Amerikaanse brouwerijen geproduceerd. Nederland heeft geen bier in de top 100 staan. 

29 januari 2018 om 13:14


Speciaalbier raten

Ratebeer.comDeze top 100 over 2017 is samengesteld aan de hand van reviews op Ratebeer.com en de prestaties van het bier binnen- en buiten de bierstijl. De volledige top 100 vind je op Ratebeer.com.

Belgisch bier scoort

De lijst wordt gedomineerd door Amerikaanse bieren. Naast de Verenigde Staten zijn er negen andere landen die minimaal één bier in de top 100 hebben staan. Onze zuiderburen doen het van deze landen het beste. De Belgische brouwerijen Bokkereyder, Cantillon, Brouwerij het Anker (Cuvée van de Keizer Blauw), Brasserie Rochefort en Westvleteren Abdij St. Sixtus (Westvleteren XII) zorgen voor negen bieren in de top 100.

Geen Nederlands bier

Er is geen Nederlandse brouwerij met een bier vertegenwoordigd in de top 100 over 2017. Noorwegen, Zweden (Omnipollo), Denemarken (Mikkeler), Engeland, Polen, Spanje, Italië (Le Baladin) en Griekenland zijn naast België en de VS de landen die met minimaal één brouwerij in de top 100 staan.

Afgelopen jaar was Nederland nog wel vertegenwoordigd met een bier van Emelisse, namelijk de Emelisse White Label Barley Wine (Old Smokey Moonshine BA). Welke Nederlandse brouwers gaan ons dit jaar trots maken door de Top 100 over 2018 binnen te brouwen?!

Emelisse White Label Barley Wine (Old Smokey Moonshine BA)

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

sytze (gast) op 19-04-2018 om 13:17:41

Je kunt je hier oprecht afvragen in hoeverre dit objectief is. Amerikaanse bieren zijn helemaal niet zo bijzonder. De lekkerste bieren komen uit België. De Amerikaanse smaak is echter heel anders. Een echt internationale jury is hier noodzakelijk.

Reclame van Amstel Pilsener

Lee Towers helpt Nick & Simon
In deze Amstel commercial zorgt Lee Towers er voor dat Nick & Simon gemakkelijk de kroeg inkomen. Helaas zullen ze de bar en een vaasje Amstel nooit bereiken.

Meer reclames van Amstel Pilsener

Laatste reacties