Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AB InBev lanceert twee nieuwe alcoholvrije bieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AB InBev lanceert twee nieuwe alcoholvrije bieren

19 juni 2020 om 13:17

Brouwerij AB InBev heeft in België twee van hun bestaande bieren in een alcoholvrije variant uitgebracht. Het gaat om Leffe Bruin 0.0 en Stella Artois 0.0.

AB InBev lanceert alcoholvrij Leffe Bruin en Stella Artois
Bieren van AB InBev
Leffe Bruin flesje en glas

Nieuw alcoholvrij bier van AB InBev

Bierbrouwer AB InBev brengt twee nieuwe alcoholvrije bieren op de markt: Stella Artois 0,0% en Leffe Bruin 0,0%. Eerder al opende AB InBev de markt van de alcoholvrije bieren met Hoegaarden 0.0% als allereerste alcoholvrije witbier (2011), de succesvolle Jupiler 0.0% (2016) en het eerste alcoholvrije abdijbier Leffe Blond 0,0% (2018).

AB InBev logo ’s Werelds grootste brouwer breidt zijn niet-alcoholische assortiment nog verder uit met Stella Artois 0,0% en Leffe Bruin 0.0%. Hiermee biedt AB InBev nu alcoholvrije alternatieven voor zijn vier grootste Belgische biermerken. De brouwer heeft de ambitie om tegen eind 2025 minstens 20% van zijn wereldwijde biervolume uit niet- of laag-alcoholische bieren te laten bestaan.

Alcoholvrije bieren in de lift in België

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer consumenten op zoek gaan naar niet- of laag-alcoholische alternatieven. De consument gaat bewuster om met alcohol en kiest vaak voor een alternatief dat even lekker smaakt als een klassiek pils- of speciaalbier. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat in 2019 het marktaandeel van alcoholvrij bier in België steeg tot 5%.

Het is bovendien een van de snelst groeiende consumentengoederensegmenten in België. Die evolutie was ook zichtbaar in de voorbije lockdownperiode. Terwijl de klassieke bierverkoop in de supermarkten tijdens de lockdown in het algemeen niet significant steeg, steeg de verkoop van niet-alcoholisch bier met ruim 13% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Stella Artois 0.0% 

Stella Artois 0.0% flesjes Stella Artois 0,0% is de nieuwste innovatie binnen het Stella Artois-assortiment. Stella Artois heeft 600 jaar Belgische brouwersexpertise gecombineerd met de beste natuurlijke ingrediënten, om een alcoholvrij pils te brouwen dat barst van de smaak en trouw blijft aan de klassieke Stella Artois.

Het resultaat is een uitgesproken hoppige bitterheid en een knapperige, zuivere en verfrissende afdronk. Bovendien bevat Stella Artois 0,0% slechts 46 kcal per 25cl, dat is minder dan de helft van een normaal pilsbier. Josse Peremans, marketing manager voor Stella Artois in België licht toe: “Met Stella Artois 0,0% ontwikkelen we een alcoholvrije variant voor ons wereldberoemde Belgische pilsbier, voor iedereen die op zoek is naar een alcoholvrije dorstlesser met minder calorieën."

Bekijk dit weetje over de hoeveelheid calorieën in bieren voor meer informatie.

Lees ook

Leffe Bruin 0.0%

Eind 2018 lanceerde de bierbrouwer nog Leffe Blond 0,0%, het allereerste alcoholvrije abdijbier in België, dat een groot succes is. En nu komt daar Leffe Bruin 0,0% bij.

We zijn fier dat we er dankzij de expertise van onze brouwmeesters opnieuw in geslaagd zijn om nu ook een alcoholvrije variant te maken van Leffe Bruin.  Leffe Bruin 0.0% glas en fles Een variant die volledig trouw blijft aan de kwaliteit en authenticiteit van het eigenlijke Leffe-abdijbier. Een bierliefhebber zal de krachtige, typische body van een Leffe meteen herkennen,” zegt Emma Pieters, brand manager voor Leffe in België en Luxemburg. “Leffe Bruin 0,0% is een zacht en romig bier met een discrete bitterheid, gecombineerd met een geroosterd aroma en toetsen van karamel”, vult Wouter Gys, brouwer en innovatiemanager voor AB InBev, aan.

Leffe Bruin 0,0% is al in de Belgische supermarkten te vinden voor een niet-bindende adviesprijs van €4,40 voor de flesjes (4x33cl) en € 6,99 in blikjes (6x33cl). Stella Artois 0,0% is vanaf eind juni 2020 zowel in flesjes (6x25cl) als in blikjes (6x33cl) te vinden voor een respectievelijke niet-bindende adviesprijs van €4,69 en €6,49.

AB InBev is uiteraard ook heel tevreden dat het dankzij de heropening van de horeca de nieuwe bieren in de Belgische cafés kan aanbieden. 

In eerste instantie zijn de bieren exclusief te koop in België. In 2019 werd Leffe Blond 0.0% ook naar de Nederlandse markt gebracht, nadat het bier een succes bleek in België. Voor Stella Artois 0.0% en Leffe Bruin 0.0% is het dus afwachten of dat gaat gebeuren.

Authentieke en kwalitatieve smaak dankzij unieke techniek

De smaak van een alcoholvrij bier zoals Stella Artois 0,0% en Leffe Bruin 0.0% is authentiek en kwalitatief dankzij een unieke, door de brouwmeesters van AB InBev ontwikkelde, de-alcoholisatietechniek. De bieren doorlopen het hele brouwproces en de alcohol wordt er pas na het fermentatieproces uit verwijderd.

Restalcohol voor het goede doel

En die restalcohol ziet AB InBev niet als een afvalproduct, maar als een grondstof voor duurzame toepassingen. Zo zette het eind vorig jaar een samenwerking op met Ecover in de vorm van een ‘Too Good To Waste’-afwasmiddel dat voor minstens een kwart bestaat uit de restalcohol van AB InBev. Eerder vorig jaar zette AB InBev ook een project op met ALCOGROUP, een Belgische producent en van de grootste Europese producenten van biobrandstoffen. AB InBev levert op wekelijkse basis restalcohol aan ALCOGROUP en zij zetten die om in biobrandstof voor voertuigen.

En ook tijdens de Covid19-pandemie zette AB InBev de restalcohol uit alcoholvrije bieren als co-product in voor het goede doel. De bierbrouwer schonk 12.000 flesjes handgel en 18.000 liter ontsmettingsmiddel aan de zorgsector. Daarnaast heeft AB InBev België de apotheken uit Vlaams-Brabant voorzien van ethanol zodat zij er op hun beurt handgel en ontsmettingsmiddel voor zorgverstrekkers konden mee maken. Ook voor de eigen medewerkers voorziet de brouwer desinfecterende handgel op basis van de restalcohol.

Cookie instellingen