Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AB InBev verkocht minder bier in derde kwartaal

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AB InBev verkocht minder bier in derde kwartaal

07 november 2019 om 16:25

De grootse bierbrouwer van de wereld: AB InBev ziet de verkoop van bier slinken. De eigenaar van grote merken zoals Stella Artois en Bud ziet met name in de Verenigde Staten en China die bierverkoop minderen ten opzicht van het jaar ervoor.

AB InBev verkoopt minder bier
Corona set 8 flesjes
Stella Pils

AB InBev verkoopt minder bier

AB InBev kampt in de Verenigde Staten met concurrentie van brouwers die nieuwe alcoholische drankjes maken met fruitsmaak. De consumenten kiezen nu eerder voor de drankjes met fruitsmaak dan voor het echte bier. Hierdoor is het marktaandeel van de bierbrouwerij gezakt in de VS.

Lees ook

China

Ook in China is de wereldwijde bierbrouwerij gezakt met het markaandeel. AB InBev geeft aan dat dit ligt aan de vervroegde levering van veel bier voor de viering van het 70-jarig jubileum van de volksrepubliek in oktober. Ook had het de economische situatie wereldwijd te maken met het zakken van de bierverkopen in China. Biermerken AB InBev

Opkomende landen waar AB InBev groeit

AB InBev zag niet overal de bierverkoop slinken. In Mexico is de bierbrouwerij groter geworden met merken als Corona en Victoria. Ook heeft de bierbrouwerij geprofiteerd van de overeenkomt met winkelketen Oxxo, die ervoor alleen maar zaken deed met Heineken. In Colombia is AB InBev groter geworden door de verkoop van literflessen bier.

Ondanks de lagere verkopen in de VS en China stegen de opbrengsten wel voor de grootste brouwer ter wereld. De nettowinst bedroeg 2,4 miljard dollar, tegenover 1,5 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar.

Cookie instellingen