Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AB Inbev verkoopt minder bier, maar winst stijgt

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AB Inbev verkoopt minder bier, maar winst stijgt

03 november 2014 om 12:45

AB InBev heeft tijdens het derde kwartaal van 2014 het biervolume zien afnemen met 2,6 procent. De omzet en winst groeiden wel, maar minder dan verwacht.

AB Inbev verkoopt minder bier, maar winst stijgt

AB InBev boekt meer winst dan vorig jaar

AB InBev, de grootste bierproducent ter wereld, eindigde het derde kwartaal met een winst van 2,32 miljoen dollar, tegen 2,21 miljoen vorig jaar, heeft de brouwer van onder meer Jupiler, Hertog Jan en Budweiser bekend gemaakt. 

De winst steeg doordat AB InBev vijf procent meer verdiende per hectoliter bier. Ook de omzet steeg met 2,3 procent naar 12,2 miljard dollar. Ondanks de groei in winst en omzet merkt de brouwer wel op dat de cijfers onder de verwachtingen blijven.

Lees ook

Meer winst, minder bier

Hoewel er winst werd geboekt, daalde de wereldwijde bierverkoop wel met 2,6 procent. Vooral in de Europese markt was er een flinke daling op te merken, er werd hier 9,5 procent minder bier verkocht.

Rusland drukt bierverkoop Europa

De lagere volumes in Europa waren voor een groot deel het gevolg van een daling van twintig procent in Rusland. AB InBev heeft er, net als rivalen Heineken en SABMiller, last van een afnemende vraag door de spanningen met het westen.

Verkoop bier gedaald in China en VS

Ook de bierverkopen in China vielen afgelopen driemaandsperiode tegen. Deze namen met 4,9 procent af wegens koude temperaturen in augustus en september. Bovendien kon Ab Inbev veel minder bier kwijt bij Amerikaanse groothandels. Daar daalde het volume met 3,7 procent.

Mexico is wel groeimarkt voor AB InBev

In Mexico deed het concern het met een volumestijging van 2,9 procent beduidend beter. Daar verkoopt de brouwer met name Corona en Bud Light.

Cookie instellingen