Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Apple Bandit: nieuwe Heineken cider

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Apple Bandit: nieuwe Heineken cider

16 juni 2016 om 14:23

Heineken zet opnieuw in op cider en heeft een nieuw merk gelanceerd: Apple Bandit.

Apple Bandit moet voor cider worden wat Heineken is voor pils.

Apple Bandit Cider van Heineken
Apple Bandit Cider logo
Apple Bandit Crisp Apple

Begin dit jaar kondigden we al aan dat Heineken in wilde zetten op cider en speciaalbier. Nu komen er een aantal nieuwe cidermerken op de markt vanuit Heineken.

Apple Bandit

Apple Bandit Cider in glas Het belangrijkste merk hierin is Apple Bandit dat gisteren werd gelanceerd in het Vondelpark in Amsterdam. Dit cidermerk zal in een sixpack in de supermarkt verkrijgbaar zijn en op fles in de horeca. Apple Bandit is beschikbaar in de smaken Crisp Apple en Juicy Pear

Lees ook

In de horeca zal Heineken naast Apple Bandit een aantal speciale ciders lanceren, namelijk Bulmers, Blind Pig, Old Mout en Stassen.

Heineken sterk in cidersegment

De herintroductie van cider heeft voor Heineken, met een marktaandeel van twintig procent de grootste producent van de appeldrank ter wereld, nog een voordeel: concurrenten zullen heel wat minder gemakkelijk kunnen meeliften, zoals bij Radler en alcoholvrij bier het geval was. 

Strongbow is een cider die Heineken al eens heeft proberen te lanceren in Nederland, maar deze is geflopt. Strongbow was te zuur en te droog voor de Nederlandse smaak. Jillz was de zoetere tegenhanger van Strongbow en meer gericht op vrouwen. Jillz zal blijven bestaan in Nederland, het is een succes, maar slechts bij een beperkte doelgroep.

Cookie instellingen