Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria: 3 Belgische bieren naar Frankrijk

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Bavaria 3 belgische bieren naar frankrijk

Bavaria: 3 Belgische bieren naar Frankrijk

27 oktober 2016 om 09:45

Na de overname van de brouwerij Palm heeft Bavaria besloten om drie Belgische speciaalbieren op de Franse markt te gaan verdelen. Het gaat daarbij om Brugge Tripel, Cornet en Rodenbach.

Brugge Tripel door Bavaria naar Frankrijk
Bavaria brouwerij
Brugge Tripel bier

Bavaria nam eerder dit jaar 60% van de aandelen van Palm over. Dat aandeel zal de komende vijf jaar uitgebreid worden naar de volledige 100%.

Speciaalbieren naar Frankrijk

Met de overname wil Bavaria zijn assortiment speciaalbieren uitbreiden en nu dus ook naar Frankrijk brengen. Hierbij viel het oog op de bieren Brugge Tripel, Cornet en Rodenbach. “De bieren van Palm hebben een karakter dat eigen is aan hun specifieke vakkennis en hun geschiedenis”, aldus de marketingdirecteur van Bavaria France.

Rodenbach, Brugge Tripel en Cornet

Brugge Tripel, Cornet en Rodenbach

Cornet is een bier van hoge gisting, dat zijn houtachtige smaak te danken heeft aan de toevoeging van schilfers van Amerikaanse eik tijdens het productieproces. Brugge Tripel is dan weer een bier van hoge gisting met een rokerige noot. Tot slot zal Bavaria ook de Rodenbach Grand Cru op de markt brengen in Frankrijk, die wordt gerijpt in eikenhouten vaten. 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties