Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Rodenbach Grand Cru

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Rodenbach Grand Cru

Rodenbach Grand Cru is een Ale met 6,0% alcohol. Rodenbach Grand Cru wordt gebrouwen door Brouwerij Rodenbach in Roeselare.

Rodenbach Grand Cru

Eigenschappen

Grand Cru wordt eigenlijk gebrouwen door Palm, die de brouwerij Rodenbach heeft overgenomen. Het bier smaakt fruitig zuur en bevat 6% alcohol.

Smaak & Omschrijving

Rodenbach Grand Cru is een zeer afwijkend bier uit West-Vlaanderen, met een roodbruine kleur door de gebruikte ‘Weense gerstemout’. De smaak van het bier is fruitig zuur en heeft een zeer lange afdronk. 

De Grand Cru van Rodenbach heeft gemiddeld veel langer in de eiken foeders van de Roeselaarse bierkathedraal gelegen en is daardoor een meer uitgesproken versie van de bierstijl ‘Vlaams roodbruin bier’. Het bier bestaat uit 1/3 jong en 2/3 op eiken gerijpt bier van 2 jaar.

Michael Jackson noemde dit bier terecht een ‘World Classic’ en ‘the Burgund of Belgium’. 

Reviews

Nog geen reviews voor Rodenbach Grand Cru. Schrijf als eerste een review over dit bier.

Meer merken van Rodenbach

 • Rodenbach Alexander - Ale - 5,2%

  Rodenbach Alexander heeft een uniek, gebalanceerd palet, complexe afdronk en subtiele fruit- en houttoetsen. Het bier is ongetwijfeld één van de beste Sour Ales die Rodenbach ooit creëerde. Rodenbach Alexander werd eind september 2016 gelanceerd als Limited Edition.

 • Rodenbach Caractere Rouge - Dubbel - 7%

  Rodenbach Caractere rouge heeft een prikkelende smaak in het begin. Het bevat scherpe zuren die al snel worden gecombineerd met een aangename restzoetheid en een droogheid, afkomstig van veenbessen.

 • Rodenbach Classic - Oud bruin bier - 5,2%

  Rodenbach Classic is het Vlaamse roodbruine speciaalbier wat erkend is als Traditioneel Streekproduct. Rodenbach is heel verfrissend en eetlustopwekkend: het perfecte aperitief!

 • Rodenbach Rosso - Fruit - 4%

 • Rodenbach Vintage - Oud bruin bier - 7%

  De smaak van Rodenbach Vintage is complex, rond, intens en verfrissend. Kenmerkend is de appelzurige fruitigheid in combinatie met karamel, wilde honing en eik met een toets van vanille, kers en zoethout.

Zie minder merken

Bekijk alle biermerken

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Alouis Heijmans (gast) op 13-04-2017 om 09:50:19

Rodenbach Grand CruNou zeg, de kraag zakt wel heel erg snel in elkaar. Is toch in een tulpglas uitgeschonken. Wat je meteen proeft is een kriek. Maar wel eentje met een aparte wat droge bijsmaak. Komt het door de gebruikte mout? De afdronk is tintelend waarbij de kersensmaak nog een tijdje in de mond achter blijft. Later is het vooral de kriek die overheerst met wat zurige accenten. Die wel meer en meer zachter worden. En tja, verder moet je er van houden.

Zie meer reacties

Zie minder reacties