Rodenbach Grand Cru

Rodenbach Grand Cru
Brouwerij Bierbrouwerij Rodenbach
Land België
Gebrouwen sinds Onbekend
Soort Ale
Alcohol 6%
Gisting Bovengisting
Kleur Roodbruin
Drink temperatuur 6-8 °Celsius
Stamwortgehalte 14.00
Website palm.be/...
Meer Rodenbach

Smaak & beschrijving

Rodenbach Grand Cru is een zeer afwijkend bier uit West-Vlaanderen, met een roodbruine kleur door de gebruikte ‘Weense gerstemout’. De smaak van het bier is fruitig zuur en heeft een zeer lange afdronk. 

De Grand Cru van Rodenbach heeft gemiddeld veel langer in de eiken foeders van de Roeselaarse bierkathedraal gelegen en is daardoor een meer uitgesproken versie van de bierstijl ‘Vlaams roodbruin bier’. Het bier bestaat uit 1/3 jong en 2/3 op eiken gerijpt bier van 2 jaar.

Michael Jackson noemde dit bier terecht een ‘World Classic’ en ‘the Burgund of Belgium’. 

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Alouis Heijmans (gast) op 13-04-2017 om 09:50:19

Rodenbach Grand CruNou zeg, de kraag zakt wel heel erg snel in elkaar. Is toch in een tulpglas uitgeschonken. Wat je meteen proeft is een kriek. Maar wel eentje met een aparte wat droge bijsmaak. Komt het door de gebruikte mout? De afdronk is tintelend waarbij de kersensmaak nog een tijdje in de mond achter blijft. Later is het vooral de kriek die overheerst met wat zurige accenten. Die wel meer en meer zachter worden. En tja, verder moet je er van houden.

Reclame van Amstel

Lekker van zichzelf
In deze Amstel reclame wil Amstel uitdragen waar het merk voor staat, namelijk 'Gewoon bier voor de gewone mens'. De smaak van het bier staat centraal.

Meer reclames van Amstel

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!