Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria mouterij verdubbelt capaciteit

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bavaria mouterij verdubbelt capaciteit

18 juli 2016 om 12:09

Dochterbedrijf van bierbrouwer Bavaria Holland Malt gaat haar mouterij in Eemshaven uitbreiden.

De capaciteit wordt verdubbeld tussen nu en eind 2017.

Mouterij Holland Malt

Holland Malt in Eemshaven gaat per jaar van 140.000 ton naar 280.000 ton mout. De capaciteit van de twee mouterijlocaties in Eemshaven en Lieshout komt dan uit op 405.000 ton mout per jaar. De afgelopen jaar wist Holland Malt de productie al met 10 procent uit te breiden, door preventief onderhoud slimmer te plannen, 24 uur per dag en 7 dagen per week te draaien en een volautomatische verpakkingsstraat en verdere automatisering in productie als logistiek in te zetten.

Meer bier geconsumeerd

Holland Malt logo Wereldwijd zal er tussen 2014 en 2025 zo’n 15 procent meer bier gedronken worden, zegt managing director Jos Jenissen van Holland Malt. “Daarnaast zien we trends als premiumisatie en de opkomst van speciaal- en craftbieren, wat een grotere storting van mout in het bier betekent.

Lees ook

Maar ook met de groei in opkomende markten zien wij grote kansen voor onze mouterij. En we zijn daarbij ambitieus.” Willem Swinkels, Finance & Operations director van Bavaria zegt ook dat speciaalbieren steeds belangrijker worden. “Wij willen en kunnen het gehele biersegment bedienen. Of het nu gaat om alcoholvrij bier, pils of donker bier.”

Mouterij Eemshaven

De helft van de productie van Holland Malt is bestemd voor de Europese markt, de rest voor gebieden als Azië, Afrika en Latijns-Amerika, aldus het bedrijf. De nieuwbouw in Eemshaven is begin 2018 operationeel.

Cookie instellingen