Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Beerbattle: Vink Heerlijk vs. Schuiminje Snor

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Beerbattle: Vink Heerlijk vs. Schuiminje Snor

27 juni 2017 om 09:16

Bird Brewery lanceert deze week twee nieuwe bieren: Schuiminje Snor en Vink Heerlijk. Uiteindelijk krijgt één speciaalbier een plek in het vaste assortiment. Bierdrinkers bepalen mee welke van de twee dat wordt.

Bird Brewery: Battle of the Beers
Bird brewery logo
Bird Brewery Ralph en Rik

Fans kunnen op deze pagina stemmen op hun favoriet en meebeslissen welk bier een plek krijgt tussen de Fuut Fieuw, Datisandere Koekoek, Rumoerige Roodborst, Nognietnaar Huismus en Datsmaaktnaar Meerkoet.

Bird Brewery

Bird Brewery maakte afgelopen jaar furore met prijswinnende bieren als De Rumoerige Roodborst, Datisandere Koekoek en Datsmaaktnaar Meerkoet. Deze prijswinnende speciaalbieren zijn te koop bij Beerwulf.com

Er komt nu nog één Bird bier bij. “We willen er zeker van zijn dat onze vaste bieren altijd op voorraad zijn en de omloopsnelheid voldoende is om de kwaliteit te garanderen”, vertelt brouwer Rik. “Met zes bieren hebben wij die garantie en kunnen we bovendien qua smaak aan heel veel wensen voldoen.”

Vink Heerlijk vs Schuiminje Snor

Schuim in je Snor en Vink Heerlijk van Bird BreweryTijdens de battle kunnen bierliefhebbers stemmen op de Vink Heerlijk of Schuiminje Snor. Het bier met de meeste stemmen wint. “We hebben onze fans eerder mee laten beslissen over de naam van de Nognietnaar Huismus en ook ditmaal schakelen we hun hulp in”, vertelt brouwer Ralph. “Het geeft hen de mogelijkheid om actiever betrokken te zijn bij de brouwerij en helpt ons een dilemma oplossen. Dat is toch voor iedereen leuk?”

Lees ook

De Vink Heerlijk is een Rye IPA met heel veel roggemout. Het blonde bier is gebrouwen met 30% roggemout, waardoor het een volle, kruidige body heeft. De fruitige hoppen geven het bier een mooie bitterheid en geur van tropisch fruit. Het bier neemt het in deze battle op tegen Schuiminje Snor. Deze blonde, frisse Wheat Ale zit vol tarwemout, net als een witbier of weizen. De fruitige hoppen maken het bier echter tropischer en spannender. Een heerlijk bier voor het terras, maar ook goed te combineren met zalm, sushi of appeltaart.  

Beslis mee

De bieren worden deze week uitgeleverd en verschijnen de aankomende weken bij enkele honderden verkooppunten. Stemmen kan via deze speciale pagina op de website van Bird Brewery.

Beslis mee met Bird Brewery