Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier voor Oktoberfest getest

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier voor Oktoberfest getest

14 september 2016 om 13:46

In het Bier- en Oktoberfestmuseum in München is het bier geproefd dat tijdens het grootste bierfestival ter wereld weer rijkelijk zal vloeien.

Het bier is geproefd en goedgekeurd.

Meisje proeft bier
Paulaner Hefe Weisse - Een troebel geelbruin bier
Lowenbrau Logo

De bazen van de zes brouwerijen, die het exclusieve recht hebben om het bier te maken en aan te leveren, keurden het goudgele gerstenat goed.

Oktoberfest bieren

Oktoberfest sfeer Die brouwerijen zijn Hacker-Pschorr, Spaten, Löwenbräu, Paulaner, Augustiner en Hofbräu. De zes grote bazen - vijf mannen en één vrouw - komen elk jaar samen om hun brouwsel te proeven. Dat dit gepaard ging met een stevig feestje - in aanloop naar het echte werk - hoeft geen betoog. Vorig jaar werd ruim 1 miljoen liter bier door de kelen gegoten.

Lees ook

183ste editie Oktoberfest

De 183ste editie van het Oktoberfest zal gehouden worden van 17 september tot en met maandag 3 oktober. Vorig jaar waren er naar schatting 5,9 miljoen bezoekers die het Oktoberfest bezochten. 

Eerder meldden we al dat de veiligheidsmaatregelen dit jaar zijn aangescherpt. Tassen met een grotere inhoud dan 3 liter komen het Oktoberfest terrein niet op. Ben jij van plan om te gaan? Een liter bier (Maß) kost dit jaar gemiddeld €10,70.

Deze man brak deze week het wereldrecord 'Maßkrugtragen'. Hij droeg maar lieft 29 literpullen over een afstand van 40 meter!

Cookie instellingen