Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Eanske in Enschede in bedrijf

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Eanske in Enschede in bedrijf

20 februari 2019 om 11:58

De eigen brouwerij in Enschede van Oscar Moerman is operationeel. In 2018 had de Twentste brouwer een succesvolle crowdfunding en de brouwerij is nu bijna helemaal af. Oscar kan nu op locatie gaan brouwen. 

Eanske Spontaan
Eanske logo header
Brouwerij Eanske logo

Eigen Eanske Brouwerij

Na de geslaagde crowdfunding van vorig jaar is er hard gewerkt om de brouwerij te realiseren. Brouwerij Eanske heeft nu een installatie van 10 HL met een capaciteit van 1500 HL per jaar. De installatie is door Oscar zelf "ontworpen", dat wil zeggen dat de Chinezen hem hebben ontworpen op de wensen van Oscar.

Lees ook

Op het moment is het nog wachten op de vulmachine, die wat vertraging heeft opgelopen. Deze wordt hopelijk eind maart geleverd, waardoor de officiële opening midden april zou zijn. Maar dat is dus nog niet helemaal zeker. 

Eanske Spontaan

Een onderdeel van de nieuwe brouwerij in Enschede is het koelschip. Met het koelschip wil Oscar Eanske Spontaan weer gaan oppakken, dat zijn bieren van spontane gisting. Als er een bier is gebrouwen wordt dit kokend heet in het koelschip gepompt. Hier koelt het bier in af in de buitenlucht en daar komt dan wilde Enschedese gist bij. Vervolgens wordt het op houten vaten gelagerd voor ongeveer een jaar.

Eanske Spontaan

Cookie instellingen