Eanske Spontaan

Brouwerij Eanske in Enschede in bedrijf

De eigen brouwerij in Enschede van Oscar Moerman is operationeel. In 2018 had de Twentste brouwer een succesvolle crowdfunding en de brouwerij is nu bijna helemaal af. Oscar kan nu op locatie gaan brouwen. 

20 februari 2019 om 11:58


Eigen Eanske Brouwerij

Na de geslaagde crowdfunding van vorig jaar is er hard gewerkt om de brouwerij te realiseren. Brouwerij Eanske heeft nu een installatie van 10 HL met een capaciteit van 1500 HL per jaar. De installatie is door Oscar zelf "ontworpen", dat wil zeggen dat de Chinezen hem hebben ontworpen op de wensen van Oscar.

Op het moment is het nog wachten op de vulmachine, die wat vertraging heeft opgelopen. Deze wordt hopelijk eind maart geleverd, waardoor de officiële opening midden april zou zijn. Maar dat is dus nog niet helemaal zeker. 

Eanske Spontaan

Een onderdeel van de nieuwe brouwerij in Enschede is het koelschip. Met het koelschip wil Oscar Eanske Spontaan weer gaan oppakken, dat zijn bieren van spontane gisting. Als er een bier is gebrouwen wordt dit kokend heet in het koelschip gepompt. Hier koelt het bier in af in de buitenlucht en daar komt dan wilde Enschedese gist bij. Vervolgens wordt het op houten vaten gelagerd voor ongeveer een jaar.

Eanske Spontaan

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Duvel

Hoppige feestdagen
Brouwerij Duvel wil dat iedereen een hoppige kerst heeft. De Belgisch brouwerij Duvel Moortgat heeft in 2017 een speciale wenskaarten voor de feestdagen gemaakt.

Meer reclames van Duvel