Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Geslaagde Crowdfunding voor brouwerij Eanske

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Geslaagde Crowdfunding voor brouwerij Eanske

10 mei 2018 om 11:00

Brouwerij Eanske heeft door een geslaagde Crowdfunding het geld bij elkaar om haar eigen brouwerij te bouwen. In totaal heeft de crowdfunding €52.000 opgehaald.

Geslaagde Crowdfunding voor brouwerij Eanske
Brouwerij Eanske logo
Eanske logo header

Brouwerij Eanske

Alle bieren van brouwerij Eanske Brouwer Oscar Moerman besloot in 2013 te gaan ondernemen en startte het biermerk Eanske als huurbrouwer, maar brouwde zijn eerste eigen bier al in 1988.

Rustig begon hij voor Eanske bieren te ontwikkelen met als resultaat een mooi (vast) assortiment van 6 smaakvolle en uiteenlopende bieren. 

Lees ook

Voor het starten van de onderneming heeft Moerman bij drie commerciële brouwerijen gewerkt: Brouwerij De Leckere, Brouwerij de 3 ringen en Brouwerij Maallust.

Het plan voor de brouwerij

Met behulp van investeerders kreeg Moerman nu de kans om in Enschede eigen ketels neer te zetten. Hij gaat met het geld een mooie 10 HL installatie neerzetten met een vergisting capaciteit van 1500 HL per jaar (30 HL Per week). Ook gaat hij er een afvulmachine met etiketteerlijn neerzetten zodat hij het complete proces in handen krijgt. Dit gaat gebeuren in de voormalige portiers loge bij de Twentsche foodhal op het voormalige Pollaroid terrein.

Het pand wordt aangepast zodat het publiek vanuit de foodhal op de ketels in de brouwerij kijkt. Het terrein om de brouwerij zal gebruikt worden voor festiviteiten vanuit de foodhal en/of brouwerij. Ook staat er de performance factory op het terrein welke ook het nodige aan extra publiek zal trekken.

Een eigen locatie geeft natuurlijk ook de kans om het merk meer te profileren. Moerman wilt de mogelijkheid hebben om rondleidingen, proeverijen en workshops te geven en kan zo sneller op de markt inspelen.

Cookie instellingen