Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Van Moll heeft Het Knapste Etiket van 2018!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Van Moll heeft Het Knapste Etiket van 2018!

08 april 2019 om 15:11

Met hun artwork voor het bier ‘Morricone’ won de Eindhovense brouwer zondag De Gouden Fles voor Het Knapste Etiket van 2018. Uit maar liefst 78 inzendingen scoorde het etiket de meeste punten van de vakjury. 

Van Moll wint knapste etiket verkiezing
Van Moll logo
Nevel Artisan Ales Logo

Knapste bieretiket 2018 uitreiking

De uitreiking vond plaats bij Brouwerij Poesiat & Kater in Amsterdam, in aanwezigheid van alle finalisten. De top 3 bestond verder uit de ‘Izanami’ van Brouwerij Walhalla (tweede plek) en de ‘Weder’ van Nevel Artisan Ales (plek 3).

De jury prees het etiket van Morricone van Van Moll vanwege de fraaie vormgeving en de treffende kleurencombinatie. “Eenvoudig en sierlijk, duidelijke communicatie op het etiket. De omschrijving doet volledig recht aan het bier”, aldus bierspecialist Thomas Wijns.

De vakjury, bestaande uit een mix van beeldmakers, bierspecialisten en marketeers, keek naar de originaliteit, herkenbaarheid, functionaliteit en leesbaarheid van alle inzendingen.

Drie beste bieretiketten 2018

Lees ook

Morricone van Van Moll

Oprichter en brouwer Erwin van Moll was blij verrast met de hoofdprijs en gaf alle credits aan zijn vormgever Frank Vogt.

Gouden Fles Award met Van Moll Morricone etiket “De etiketten van onze specials passen in onze lijn maar bieden tegelijkertijd ruimte voor wat meer speelsheid. In dit geval wilden we iets doen met Italië en de jaren zestig-zeventig. Het resultaat is een hommage aan componist Ennio Morricone en de bekende filmposters van ontwerper Saul Bass. En toch herkenbaar als een Van Moll-bier.”

De jaarlijkse etikettenverkiezing wordt georganiseerd door Schuim magazine, het tijdschrift voor bierliefhebbers en (thuis)brouwers. Vorig jaar werd het etiket van de Lowlander IPA verkozen tot Knapste Bieretiket.

Naast de Gouden Fles en een abonnement op Schuim ontving van Moll een cheque ter waarde van € 500,-, die de brouwer kan besteden bij unieketiket.nl.

Het interview met de trotse winnaar lees je in de volgende editie van Schuim magazine, dat deze maand verschijnt.