Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerijen Rodenbach en Cornet lanceren kroketten

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerijen Rodenbach en Cornet lanceren kroketten

09 november 2022 om 16:45

De Rodenbach garnalenkroket en Cornet kaaskroket zijn gelanceerd door de brouwers. Met de lancering worden Belgische eet- én Belgische biercultuur verenigd.

Cornet en Rodenbach kroketten
Cornet Kaaskroketten naast een glas Cornet
Rodenbach Garnalenkroketten naast Rodenbach Classic

Belgische gastronomie

De Belgische gastronomie staat bekend om haar echte klassiekers. Er zijn weinig gerechten die meer België of Vlaanderen uitstralen dan een goede garnalenkroket of kaaskroket. Ze zijn met stip een van de favoriete voorgerechten of hapjes bij de Belg thuis of in de horeca. De lancering van de ambachtelijk gemaakte Rodenbach garnalenkroket en de Cornet kaaskroket in België brengt Beer & Food Pairing weer een stuk dichter bij de liefhebbers van eten en drinken. 

Vooralsnog komen de bijzondere snacks enkel in België op de markt, maar de eerste stappen worden gezet voor distributie in Nederland. Wanneer de producten in Nederland verkrijgbaar zullen zijn is nog niet bekend. 

Samenwerking krokettenmaker Bubba

Voor de ontwikkeling van de Rodenbach garnalenkroket en de Cornet kaaskroket gingen de brouwers van  Rodenbach en Cornet te rade bij de ambachtelijke kroketten-maker Bubba, bij de consument onder andere bekend voor hun merkwaardige aanwezigheid onder de vorm van een vuurtoren op de 32 grootste markten van België.

Sinds 1997 verkoopt Bubba door heek België verse, artisanale kroketten van hoge kwaliteit. De huisgemaakte kroketten worden bereid met de beste ingrediënten zodat de authentieke smaak gegarandeerd kan worden. Samen met de brouwers werd nagedacht over de ontwikkeling van een kroket waarin enerzijds Rodenbach en anderzijds Cornet is verwerkt. 

Rodenbach garnalenkroket

Uiteraard is het huwelijk tussen Rodenbach en garnalen al decennia een voltreffer, vanuit deze kracht is de Rodenbach garnalenkroket ontstaan. Bubba ging met dit idee aan de slag en experimenteerde tot de juiste verhouding van ingrediënten werd gevonden en tot een subtiel resultaat leidde.

Rodenbach garnalenkroketten In de smeuïge garnalenbisque krijgt Rodenbach Classic van ‘probably the most awarded brewery in the world’ een hoofdrol, net zoals een mooie hoeveelheid vers gepelde grijze Noordzeegarnalen, finaal wordt de kroket gehuld in een krakend krokante korst. Het bier is niet overheersend maar wel perfect in harmonie met de garnalen. De kroket heeft de grootte van een bitterbal en kan gegeten worden als snack of voorgerecht.

Lees ook

Cornet kaaskroket

Bier en kaas is een perfecte combinatie, door kenners zelfs verkozen boven de keuze kaas en wijn. Bier heeft namelijk de eigenschap – bij het eten van kaas - het smaakpallet te zuiveren. Kaaskroketten zijn naast garnalenkroketten ook een ware klassieker.

Cornet kaaskroketten Voor de Cornet kaaskroket ging Bubba aan de slag met vier kazen in de juiste verhouding: zoutige Emmentaler, zachte Gruyère, karaktervolle Gouda en temperamentrijke Parmezaan gecombineerd met Cornet Oaked, het krachtig blond bier dat door rijping op eikenhouten snippers een fluweelzachte vanille-toets mee krijgt. Al deze ingrediënten smelten letterlijk samen tot een smeuïge, perfecte, artisanale kaaskroket waar uiteraard een fris glas Cornet opperbest bij gedegusteerd kan worden. Deze kroket kreeg ook de vorm en de grootte van een bitterbal.

Primeur in Mechelen en Antwerpen

Foodaddicts en exploitanten van De Vleeshalle, Kevin Goos en Veronique Smolders, onthalen de introductie van de Rodenbach garnalen- de Cornet kaaskroket zeer enthousiast. De Vleeshalle, waar ooit slagers hun koopwaar aanboden, is nu de culinaire hotspot in het hartje van Mechelen. In het weekend van 11 november serveren zij beide kroketten in primeur.

Kevin Goos: “ We hebben een hart voor gastronomie én voor bier, dat ervaar je in De Vleeshalle. Liefhebbers van goed eten en drinken genieten bij ons dagdagelijks van de lekkere gerechten van onze smaakmakers en combineren die bij uitstek met een bier uit ons rijk aanbod. We juichen daarom de creatie van de Rodenbach garnalenkroket en de Cornet kaaskroket erg toe. Rodenbach is een Belgische klassieker net zoals de combinatie Rodenbach met garnalen, naar mijn mening wordt de “Rodenbach garnalenkroket”, waarin het beste van twee werelden zijn verenigd ook een Belgische klassieker! De smeuïge karaktervolle Cornet kaaskroket maakt het aanbod compleet. Ik ben enorm trots dat beide kroketten voor het eerst bij ons in De Vleeshalle zullen gedegusteerd kunnen worden!”

Ook een lancering op de Antwerpse zaterdagmarkt kan natuurlijk niet uitblijven. Op 12 november worden er de beide kroketten geserveerd en uiteraard gepaird met een frisse Rodenbach en Cornet. Afspraak aan de iconische vuurtoren, het gezellige baken voor fijnproevers.

Lancering op Horeca Expo

Beide kroketten worden gelanceerd op de professionele horecabeurs Horeca Expo in Gent die doorgaat van 20 tot 24 november in Flanders Expo. De kroketten kunnen op de stand 6326 van Brouwerij Palm – De Hoorn & Rodenbach gedegusteerd worden en ter plaatse ontvangen geïnteresseerde exploitanten informatie over de producten, de prijs en de distributie.

Belgische distributie

Bubba zorgt voor zowel de bereiding van de kroketten als voor de distributie naar horeca, groothandel en consumenten. Particuliere bestellingen lopen via het onlineplatform e-shop: www.bubba-kroketten.be

Vooralsnog wordt de distributie tot België beperkt, maar de eerste stappen worden gezet voor distributie in Nederland. Wanneer de lekkernijen in Nederland verkrijgbaar zullen zijn is nog niet bekend.

Cookie instellingen