Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Rodenbach | Belgisch bier | Palm Belgian Craft Brewers

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Rodenbach

Rodenbach zijn bieren die vallen in de biersoort Vlaams rood-bruin. Het bier wordt gebrouwen bij de gelijknamige brouwerij in Roeselare en is van Palm.

Rodenbach flessen
Rodenbach Alexander glas en flesje
Rodenbach Classic glas en flesje

Achtergrond Informatie

Rodenbach bieren worden gebrouwen door in . Er zijn op dit moment 6 biermerken van Rodenbach bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Rodenbach zijn bieren die vallen in de biersoort Vlaams rood-bruin. Het bier wordt gebrouwen bij de gelijknamige brouwerij in Roeselare en is onderdeel van Palm Belgian Craft Brewers.

Alle Rodenbach merken

 • Rodenbach Alexander - Ale - 5,2%

  Rodenbach Alexander heeft een uniek, gebalanceerd palet, complexe afdronk en subtiele fruit- en houttoetsen. Het bier is ongetwijfeld één van de beste Sour Ales die Rodenbach ooit creëerde. Rodenbach Alexander werd eind september 2016 gelanceerd als Limited Edition.

 • Rodenbach Caractere Rouge - Fruit - 7%

  Rodenbach Caractere rouge heeft een prikkelende smaak in het begin. Het bier bevat scherpe zuren die al snel worden gecombineerd met een aangename restzoetheid en een droogheid, afkomstig van veenbessen.

 • Rodenbach Classic - Oud bruin bier - 5,2%

  Rodenbach Classic is het Vlaamse roodbruine speciaalbier wat erkend is als Traditioneel Streekproduct. Rodenbach is heel verfrissend en eetlustopwekkend: het perfecte aperitief!

 • Rodenbach Grand Cru - Ale - 6%

  Rodenbach Grand Cru is een bijzonder bier uit West-Vlaanderen, met een roodbruine kleur door de gebruikte ‘Weense gerstemout’. Het is een bier in de stijl Vlaams Roodbruin (een stijl binnen de sours).  Het bier heeft een extreem scherp aroma van rijk druivenfruit, met zure tonen, wat lijkt op een lichtzure rode wijn of mogelijk een geuze. In de mond is hij licht zoet, extreem zuur en fruitig, met druiven en zelfs kersen waarneembaar. Ondanks de zoetheid is het bier helemaal niet plakkerig, maar juist wat dun, met weinig of geen spoor van mout. Afdronk is scherp en fruitig.

 • Rodenbach Rosso - Fruit - 4%

 • Rodenbach Vintage - Oud bruin bier - 7%

  De smaak van Rodenbach Vintage is complex, rond, intens en verfrissend. Kenmerkend is de appelzurige fruitigheid in combinatie met karamel, wilde honing en eik met een toets van vanille, kers en zoethout.

Bekijk alle biermerken.

Nieuws over Rodenbach

 • Twee Rodenbach bieren beste ter wereld binnen hun stijl

  Brouwerij Rodenbach heeft volgens de jury van de  World Beer Awards 2021 twee beste bieren ter wereld binnen een bierstijl in huis. Rodenbach Grand Cru is 'World’s Best Flanders Red Ale' en Caractère Rouge 'World’s Best Flavoured Wild-Sour'. 

  16 sep 2021 bij Nieuws

 • Brouwerij Rodenbach viert 200ste verjaardag met jubileumboek

  Brouwerij Rodenbach viert met het jubileumboek 'Rodenbach schenkt en schrijft geschiedenis' haar 200ste verjaardag. Leer alles over het streekgebonden Vlaams roodbruin bier.

  11 jun 2021 bij Nieuws

 • Palm en Rodenbach winnen 5 medailles tijdens BBC 2019

  De brouwers van Brouwerij Palm en Rodenbach mochten van de organisatoren van de Brussels Beer Challenge 2 gouden, 1 zilveren, 1 bronzen medaille en een Certificate of Exellence in ontvangst nemen. 

  21 nov 2019 bij Nieuws

 • Brouwerijen Rodenbach en Palm scoren op World Beer Awards

  Rodenbach Caractère Rouge werd op de World Beer Awards uitgeroepen tot ‘World’s Best Sour & Wild Beer Fruit Lambic’. Brouwerij Rodenbach en Brouwerij Palm kaapten samen 7 awards weg. 

  8 aug 2019 bij Nieuws

 • Rodenbach en Palm scoren bij bierverkiezingen

  Bieren van Rodenbach en Palm Belgian Craft Brewers hebben awards in de wacht gesleept tijdens de Brussels Beer Challenge en de European Beer Star. Rodenbach Grand Cru werd met Goud beloond tijdens de BBC2018. 

  19 nov 2018 bij Nieuws

 • Rodenbach Vintage is World's Best 'Sour Beer'

  Rodenbach Vintage mag zich beste 'Sour Beer' van de wereld noemen. Met in totaal zes awards mag Brouwerij Rodenbach zich een grote winnaar noemen tijdens de World Beer Awards 2018.

  24 sep 2018 bij Nieuws

 • Beste bieren ter wereld 2018

  De definitieve uitslag van de World Beer Awards is bekendgemaakt. In augustus werden bieren als Country Winner en Style Winner uitgeroepen. Nu is er binnen elke biercategorie één winnaar gekozen.

  19 sep 2018 bij Nieuws

 • Best of Belgium Beer & Bites pop-up

  Brouwerijen Palm en Rodenbach lanceren pop-up ‘Best of Belgium Beer & Bites' op Brussels Airport. Twee sterren chef Viki Geunes brengt met de ‘Best of Belgium Beer & Bites’ pop-up op Brussels Airport ‘Beer & Food Pairing’ tot leven.

  17 sep 2018 bij Nieuws

 • Rodenbach Alexander & Rodenbach FruitAge

  Brouwerij Rodenbach zet verder in op haar fruitbieren Rodenbach Alexander en Rodenbach FruitAge. Rodenbach Alexander zal permanent in beschikbaar worden.

  10 apr 2018 bij Nieuws

 • Rodenbach houdt van de kust

  Brouwerij Rodenbach, gekend als brouwer van Vlaams Rood-Bruin bier, kondigde in het voorjaar aan €2,3 miljoen te investeren in de brouwerijinstallaties in Roeselare. De Rodenbach-bieren kregen ook een volledige restyling. 

  26 jul 2017 bij Nieuws

 • Bavaria: 3 Belgische bieren naar Frankrijk

  Na de overname van de brouwerij Palm heeft Bavaria besloten om drie Belgische speciaalbieren op de Franse markt te gaan verdelen. Het gaat daarbij om Brugge Tripel, Cornet en Rodenbach.

  27 okt 2016 bij Nieuws

 • Zie alle Rodenbach nieuwsberichten.