Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Rodenbach | Belgisch bier | Palm Belgian Craft Brewers

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Rodenbach

Rodenbach zijn bieren die vallen in de biersoort Vlaams rood-bruin. Het bier wordt gebrouwen bij de gelijknamige brouwerij in Roeselare en is van Palm.

Rodenbach flessen
Rodenbach Vintage
Rodenbach Alexander glas en flesje

Achtergrond Informatie

Rodenbach bieren worden gebrouwen door in . Er zijn op dit moment 6 biermerken van Rodenbach bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Rodenbach zijn bieren die vallen in de biersoort Vlaams rood-bruin. Het bier wordt gebrouwen bij de gelijknamige brouwerij in Roeselare en is onderdeel van Palm Belgian Craft Brewers.

Alle Rodenbach merken

 • Rodenbach Alexander - Ale - 5,2%

  Rodenbach Alexander heeft een uniek, gebalanceerd palet, complexe afdronk en subtiele fruit- en houttoetsen. Het bier is ongetwijfeld één van de beste Sour Ales die Rodenbach ooit creëerde. Rodenbach Alexander werd eind september 2016 gelanceerd als Limited Edition.

 • Rodenbach Caractere Rouge - Dubbel - 7%

  Rodenbach Caractere rouge heeft een prikkelende smaak in het begin. Het bevat scherpe zuren die al snel worden gecombineerd met een aangename restzoetheid en een droogheid, afkomstig van veenbessen.

 • Rodenbach Classic - Oud bruin bier - 5,2%

  Rodenbach Classic is het Vlaamse roodbruine speciaalbier wat erkend is als Traditioneel Streekproduct. Rodenbach is heel verfrissend en eetlustopwekkend: het perfecte aperitief!

 • Rodenbach Grand Cru - Ale - 6%

  Rodenbach Grand Cru is een zeer afwijkend bier uit West-Vlaanderen, met een roodbruine kleur door de gebruikte ‘Weense gerstemout’. De smaak van het bier is fruitig zuur en heeft een zeer lange afdronk. 

 • Rodenbach Rosso - Fruit - 4%

 • Rodenbach Vintage - Oud bruin bier - 7%

  De smaak van Rodenbach Vintage is complex, rond, intens en verfrissend. Kenmerkend is de appelzurige fruitigheid in combinatie met karamel, wilde honing en eik met een toets van vanille, kers en zoethout.

Bekijk alle biermerken.

Nieuws over Rodenbach

 • Rodenbach winnaars tijdens de Brussels Beer Challenge 2019

  Palm en Rodenbach winnen 5 medailles tijdens BBC 2019

  De brouwers van Brouwerij Palm en Rodenbach mochten van de organisatoren van de Brussels Beer Challenge 2 gouden, 1 zilveren, 1 bronzen medaille en een Certificate of Exellence in ontvangst nemen. 

  Awards

  21 nov 2019 bij Nieuws

 • Rodenbach Caractere Rouge: World's Best Sour 2019

  Brouwerijen Rodenbach en Palm scoren op World Beer Awards

  Rodenbach Caractère Rouge werd op de World Beer Awards uitgeroepen tot ‘World’s Best Sour & Wild Beer Fruit Lambic’. Brouwerij Rodenbach en Brouwerij Palm kaapten samen 7 awards weg. 

  Awards

  8 aug 2019 bij Nieuws

 • Royal Swinkels Family Brewers directie

  Royal Swinkels Family Brewers boekt recordomzet

  Royal Swinkels Family Brewers heeft voor het vierde jaar op rij een recordomzet geboekt, waarbij wederom werd geïnvesteerd in overnames en strategische samenwerkingen.

  Financieel

  18 apr 2019 bij Nieuws

 • Rodenbach Grand Cru wint goud op Brussels Beer Challenge 2018

  Rodenbach en Palm scoren bij bierverkiezingen

  Bieren van Rodenbach en Palm Belgian Craft Brewers hebben awards in de wacht gesleept tijdens de Brussels Beer Challenge en de European Beer Star. Rodenbach Grand Cru werd met Goud beloond tijdens de BBC2018. 

  Awards

  19 nov 2018 bij Nieuws

 • Rodenbach Vintage beste Sour Beer ter wereld

  Rodenbach Vintage is World's Best 'Sour Beer'

  Rodenbach Vintage mag zich beste 'Sour Beer' van de wereld noemen. Met in totaal zes awards mag Brouwerij Rodenbach zich een grote winnaar noemen tijdens de World Beer Awards 2018.

  Awards

  24 sep 2018 bij Nieuws

 • World Beer Awards Final Results

  Beste bieren ter wereld 2018

  De definitieve uitslag van de World Beer Awards is bekendgemaakt. In augustus werden bieren als Country Winner en Style Winner uitgeroepen. Nu is er binnen elke biercategorie één winnaar gekozen.

  Awards

  19 sep 2018 bij Nieuws

 • Viki Geunes twee sterren chef schenkt Cornet

  Best of Belgium Beer & Bites pop-up

  Brouwerijen Palm en Rodenbach lanceren pop-up ‘Best of Belgium Beer & Bites' op Brussels Airport. Twee sterren chef Viki Geunes brengt met de ‘Best of Belgium Beer & Bites’ pop-up op Brussels Airport ‘Beer & Food Pairing’ tot leven.

  Horeca

  17 sep 2018 bij Nieuws

 • Bieren van Swinkels Family Brewers

  Bavaria heet voortaan Swinkels Family Brewers

  Bavaria, de brouwerij uit Lieshout waar meerdere (inter)nationale biermerken onder vallen gaat verder onder de naam Swinkels Family Brewers. Op de namen van de bieren heeft de naamsverandering geen invloed.

  Brouwerijen

  11 jun 2018 bij Nieuws

 • Bavaria proost

  Bavaria: recordomzet in 2017

  Bierbrouwer Bavaria heeft over 2017 een recordomzet weten te boeken. De brouwer uit Lieshout deed in 2017 flinke investeringen om verder te kunnen groeien.

  Financieel

  19 apr 2018 bij Nieuws

 • Rodenbach Alexander en Fruitage

  Rodenbach Alexander & Rodenbach FruitAge

  Brouwerij Rodenbach zet verder in op haar fruitbieren Rodenbach Alexander en Rodenbach FruitAge. Rodenbach Alexander zal permanent in beschikbaar worden.

  Biermerken

  10 apr 2018 bij Nieuws

 • Rodenbach inschenken

  Rodenbach houdt van de kust

  Brouwerij Rodenbach, gekend als brouwer van Vlaams Rood-Bruin bier, kondigde in het voorjaar aan €2,3 miljoen te investeren in de brouwerijinstallaties in Roeselare. De Rodenbach-bieren kregen ook een volledige restyling. 

  Marketing

  26 jul 2017 bij Nieuws

 • Zie alle Rodenbach nieuwsberichten.