Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Rodenbach | Belgisch bier | Palm Belgian Craft Brewers

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Rodenbach

Rodenbach zijn bieren die vallen in de biersoort Vlaams rood-bruin. Het bier wordt gebrouwen bij de gelijknamige brouwerij in Roeselare en is van Palm.

Rodenbach flessen
Rodenbach Alexander glas en flesje
Rodenbach Grand Cru flesje en glas

Achtergrond Informatie

Rodenbach bieren worden gebrouwen door Brouwerij Rodenbach in Roeselare. Er zijn op dit moment 7 biermerken van Rodenbach bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Rodenbach zijn bieren die vallen in de biersoort Vlaams rood-bruin. Het bier wordt gebrouwen bij de gelijknamige brouwerij in Roeselare en is onderdeel van Palm Belgian Craft Brewers.

Alle Rodenbach merken

 • Rodenbach Alexander - Ale - 5,2%

  Rodenbach Alexander heeft een uniek, gebalanceerd palet, complexe afdronk en subtiele fruit- en houttoetsen. Het bier is ongetwijfeld één van de beste Sour Ales die Rodenbach ooit creëerde. Rodenbach Alexander werd eind september 2016 gelanceerd als Limited Edition.

 • Rodenbach Caractere Rouge - Fruit - 7%

  Rodenbach Caractere rouge heeft een prikkelende smaak in het begin. Het bier bevat scherpe zuren die al snel worden gecombineerd met een aangename restzoetheid en een droogheid, afkomstig van veenbessen.

 • Rodenbach Classic - Oud bruin bier - 5,2%

  Rodenbach Classic is het Vlaamse roodbruine speciaalbier wat erkend is als Traditioneel Streekproduct. Rodenbach is heel verfrissend en eetlustopwekkend: het perfecte aperitief!

 • Rodenbach Fruitage 0.0% - Alcoholvrij - 0%

  Fruitage by Rodenbach 0,0% is een alcoholvrij fruitbier. Het bier is friszuur, lichtzoet en heeft een rijke smaak van roodfruit. Bij voorkeur geserveerd met ijsblokjes, limoen en munt.

 • Rodenbach Grand Cru - Sour - 6%

  Rodenbach Grand Cru is een bijzonder bier uit West-Vlaanderen, met een roodbruine kleur door de gebruikte ‘Weense gerstemout’. Het is een bier in de stijl Vlaams Roodbruin (een stijl binnen de sours).  Het bier heeft een extreem scherp aroma van rijk druivenfruit, met zure tonen, wat lijkt op een lichtzure rode wijn of mogelijk een geuze. In de mond is hij licht zoet, extreem zuur en fruitig, met druiven en zelfs kersen waarneembaar. Ondanks de zoetheid is het bier helemaal niet plakkerig, maar juist wat dun, met weinig of geen spoor van mout. Afdronk is scherp en fruitig.

 • Rodenbach Rosso - Fruit - 4%

 • Rodenbach Vintage - Oud bruin bier - 7%

  De smaak van Rodenbach Vintage is complex, rond, intens en verfrissend. Kenmerkend is de appelzurige fruitigheid in combinatie met karamel, wilde honing en eik met een toets van vanille, kers en zoethout.

Bekijk alle Rodenbach merken

Nieuws over Rodenbach

 • Royal Swinkels scoort op eerste Untappd Community Awards

  Royal Swinkels heeft verschillende awards binnengesleept tijdens de allerereerste Untappd Community Awards.

  18 mrt 2024 bij Nieuws

 • Brussels Beer Challenge 2023 resultaten

  De Brussels Beer Challenge werd dit jaar weer gehouden en verschillende brouwerijen hebben mooie resultaten behaald met hun bieren. 

  30 nov 2023 bij Nieuws

 • Swinkels Family Brewers uitgeroepen tot ‘Sustainable brewery of the year’

  Swinkels Family Brewers is uitgeroepen tot ‘Sustainable brewery of the year’ bij de 'Icons of Beer', dat onderdeel is van de World Beer Awards.

  7 sep 2023 bij Nieuws

 • Royal Swinkels Family Brewers investeert verder in groei

  Royal Swinkels Family Brewers investeerde in 2022 voor 136 miljoen euro in groei en de circulariteitscore van de brouwerij is gestegen naar 59 procent.

  21 apr 2023 bij Nieuws

 • Brouwerijen Rodenbach en Palm succesvol op Brussels Beer Challenge

  De Brussels Beer Challenge heeft bieren van de brouwerijen Rodenbach en Palm met 3 maal goud, 1 maal zilver en 1 maal brons bekroond.

  25 nov 2022 bij Nieuws

 • Brouwerijen Rodenbach en Cornet lanceren kroketten

  De Rodenbach garnalenkroket en Cornet kaaskroket zijn gelanceerd door de brouwers. Met de lancering worden Belgische eet- én Belgische biercultuur verenigd.

  9 nov 2022 bij Nieuws

 • Swinkels Family Brewers in 2021: hogere omzet en circulariteitsscore

  Royal Swinkels Family Brewers, het moederbedrijf van o.a. Bavaria, boekte in 2021 een solide omzetstijging van 8% en groeide naar circulariteitsscore van 56%.

  25 apr 2022 bij Nieuws

 • Twee Rodenbach bieren beste ter wereld binnen hun stijl

  Brouwerij Rodenbach heeft volgens de jury van de  World Beer Awards 2021 twee beste bieren ter wereld binnen een bierstijl in huis. Rodenbach Grand Cru is 'World’s Best Flanders Red Ale' en Caractère Rouge 'World’s Best Flavoured Wild-Sour'. 

  16 sep 2021 bij Nieuws

 • Brouwerij Rodenbach viert 200ste verjaardag met jubileumboek

  Brouwerij Rodenbach viert met het jubileumboek 'Rodenbach schenkt en schrijft geschiedenis' haar 200ste verjaardag. Leer alles over het streekgebonden Vlaams roodbruin bier.

  11 jun 2021 bij Nieuws

 • Palm en Rodenbach winnen 5 medailles tijdens BBC 2019

  De brouwers van Brouwerij Palm en Rodenbach mochten van de organisatoren van de Brussels Beer Challenge 2 gouden, 1 zilveren, 1 bronzen medaille en een Certificate of Exellence in ontvangst nemen. 

  21 nov 2019 bij Nieuws

 • Brouwerijen Rodenbach en Palm scoren op World Beer Awards

  Rodenbach Caractère Rouge werd op de World Beer Awards uitgeroepen tot ‘World’s Best Sour & Wild Beer Fruit Lambic’. Brouwerij Rodenbach en Brouwerij Palm kaapten samen 7 awards weg. 

  8 aug 2019 bij Nieuws

 • Royal Swinkels Family Brewers boekt recordomzet

  Royal Swinkels Family Brewers heeft voor het vierde jaar op rij een recordomzet geboekt, waarbij wederom werd geïnvesteerd in overnames en strategische samenwerkingen.

  18 apr 2019 bij Nieuws

 • Zie alle Rodenbach nieuwsberichten.

  Cookie instellingen