Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Dommelsch krijgt geen vergunning om brouwerij uit te breiden

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Dommelsch mag niet uitbreiden

18 april 2013 om 13:05

De vergunning voor uitbreiding van de bierbrouwerij van Dommelsch is vernietigd. Omwonenden van de bierbrouwerij hebben bij de Raad van State bezwaar gemaakt, omdat zij bang zijn voor extra geluidsoverlast.

Bezwaar uitbreiding Dommelsch
Dommelsch pilsener
Dommelsch Logo

De brouwerij die onderdeel is van 's werelds grootste brouwer AB InBev, mag van de Raad van State niet uitbreiden. Omwonenden van de bierbrouwerij in Dommelen hebben hiertegen bezwaar gemaakt en op deze manier de uitbreiding weten te voorkomen.

Lees ook

Verdubbeling van de productie

In 2011 had Dommelsch toestemming gekregen van de gemeente Valkenswaard om de productie van een miljoen hectoliter te verdubbelen. Nu is echter gebleken dat de gemeente bij het toekennen van deze vergunning onvoldoende rekening heeft gehouden met de toename van geluidsoverlast die ontstaat bij uitbreiding van de brouwerij.

Geluidsoverlast

De omwonenden van de brouwerij waren erg bang voor extra geluidsoverlast door een toename van verkeer van en naar de brouwerij. Ook vreesden ze een vermindering van de luchtkwaliteit voor de uitbreiding van de productie. De Raad van State heeft de omwonenden gelijk gegeven. De vergunning is daarom vernietigd.

Voor de Brabantse brouwer zit er niets anders op dan wachten op de nieuwe behandeling van de vergunning.

Cookie instellingen