Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Duvel Barrel Aged 2020: Rum Edition

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Duvel Barrel Aged 2020: Rum Edition

07 oktober 2020 om 14:54

Duvel Barrel Aged, The Rum Edition is dit najaar gelanceerd door Brouwerij Duvel Moortgat. De vijfde batch barrel aged is samen te vatten als Duvel met een vleugje Caraïben.

Duvel Barrel Aged Batch 5 The Rum Edition glas, fles en cadeauverpakking bovenop een rumvat
Duvel Moortgat brouwerij logo
Duvel Barrel Aged Batch 5 The Rum Edition glas op een vat met de fles er liggend naast

Duvel Barrel Aged Batch #5

Leuk nieuws uit de kelders van brouwerij Duvel Moortgat, want de vijfde batch Duvel Barrel Aged is klaar. Duvel-meesterbrouwer Hedwig Neven wilde het ‘barrel aged’ concept heruitvinden en ging in de plaats van bourbonvaten op zoek naar een rum-distilleerderij. Die vond hij aan de andere kant van de oceaan, in Barbados, mijlenver van de brouwerij in Puurs: The West Indies Rum Distillery.

Het bleek dé perfecte match en na een eerste succesvolle kennismaking volgde een fantastisch nieuw bier. Hedwig en Alexandre Gabriel, eigenaar en masterblender van the West Indies Rum Distillery creëerden samen Duvel Barrel Aged n°5, The Rum Edition. Een uniek degustatiebier (12% ALC) dat gebrouwen werd met respect voor de authentieke smaak van Duvel, maar met een verrassende Caraïbische twist en zoete, krachtige rumtoetsen van vanille, gedroogd fruit en eik. Een absolute primeur.

Sinds 2017

Vatgerijpte Duvel, de rum editie In 2017 zag de eerste Duvel Barrel Aged het levenslicht. Een uniek degustatiebier gerijpt op houten whiskyvaten, afkomstig van gerenommeerde Amerikaanse bourbon distilleries.  Drie jaar en vier succesvolle edities Duvel Barrel Aged later, wilden de Duvelbrouwers het ietwat anders aanpakken. Geen bourbonvaten deze keer, wél rumvaten. Duvelmeesterbrouwer Hedwig Neven liet houten vaten van The West Indies Rum Distillery in Barbados in de Duvelkelders plaatsen. Na maandenlang rijpen, kan je dit najaar – vanaf oktober 2020 – een gezellig diner met vrienden en familie afsluiten met een glas Duvel Barrel Aged, The Rum Edition.

Lees ook

Houtgerijpte Duvel is een grote uitdaging

Hedwig Neven, meesterbrouwer : “Een complex bier als Duvel brouwen is altijd een uitdaging. Duvel laten rijpen in houten rumvaten is nóg een grotere challenge. Je hebt écht maar ‘one shot’ om het goed te doen. En of het gelukt is. Het werd een bier met respect voor de authentieke smaak van Duvel, maar met een verrassende Caraïbische twist.”

West Indies Rum Distillery

The West Indies Rum Distillery, opgericht in 1893 is gelegen op een Caraïbisch strand in het exotische Barbados. Hun rumvaten zijn, zelfs na jaren, nog steeds doordrenkt met de originele rum. Door het rijpen van de klassieke Duvel in de eiken houten vaten, kreeg het goudkleurige speciaalbier krachtige, typische rum toetsen van vanille, gedroogd fruit en eiken hout. Duvel Barrel Aged, the Rum Edition, is een bier voor kenners, genieters en Duvellovers. Gemaakt om van te genieten met vrienden en familie. Perfect om te serveren op het einde van een feestelijke maaltijd of naast een knetterend haardvuur dit najaar. Dit speciaalbier paired goed met sterke kazen, wildgerechten, (gegrilde) vleesgerechten, chocolade, exotisch fruit, pompoen, sushi of kaneel.

Verkrijgbaarheid

Het speciaalbier is verkrijgbaar vanaf oktober 2020. En omdat de ervaring én het bier zo uniek is, komt het bier in een speciale cadeauverpakking. Het gaat trouwens om een gelimiteerde editie. Er zijn slechts 71.820 flessen. Duvellovers zullen dus snel moeten zijn als ze een felbegeerde fles Duvel Barrel Aged 2020 willen bemachtigen.

Inmiddels blijkt dat het heel hard is gegaan met de verkoop van dit limited edition bier en is het lastig geworden om nog een flesje te bemachtigen. 

Cookie instellingen