Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Duvel lanceert unieke fles ter ere van René Magritte

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Duvel eert René Magritte met limited edition fles

23 oktober 2023 om 14:29

Duvel viert dit jaar de 125e verjaardag van Belgisch schilder René Magritte. Als eerbetoon aan deze kunstenaar heeft de brouwerij een limited edition bierfles gemaakt, gebaseerd op het schilderij Ciel Bouteille.

Duvel x ReneMagritte
Duvel bier
Duvel x René Magritte

Duvel viert 125e verjaardag van René Magritte

Duvel viert dit jaar de 125e verjaardag van de Belgische schilder René Magritte. Als eerbetoon aan deze kunstenaar heeft de brouwerij een limited edition bierfles gemaakt, met een ontwerp gebaseerd op Magrittes schilderij Ciel Bouteille uit 1940. Ciel Bouteille is een bijzondere compositie van wolken op een blauwe hemel. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen canvas schaars was, gebruikte Magritte een fles als zijn canvas.

Limited edition Duvel x Magritte

De Duvel x Magritte fles is een replica van Ciel Bouteille. De buitenkant van de fles is versierd met Magritte's magische wolkenwereld. Het bier aan de binnenkant is ook bijzonder: speciaal voor deze editie is het bier ongefilterd gebrouwen. Duvel wil kunst toegankelijk maken voor iedereen, zowel thuis als buiten de deur.

Laat je gedachten stromen

Duvel limited edition bierfles René Magritte zag zichzelf niet als schilder, maar als een denker die beelden creëerde om zichzelf uit te drukken. Met zijn kunstwerk wil Magritte dat zijn publiek kritisch kijkt naar wat ze waarnemen en dat ze zich vooral niet laten misleiden. Dit jaar zou René Magritte 125 jaar zijn geworden. Zijn werk is dus al ruim een eeuw oud, maar vandaag de dag nog erg relevant. Want is de tekst die je leest geschreven door ChatGPT of door een mens en is het beeld dat je zojuist zag echt of gemaakt door een computer?

Lees ook

Geen beter moment om deze zaken te bevragen en hierover van gedachten te wisselen als onder het genot van deze ongefilterde blonde Duvel, de ‘denkwolken’ volgen dan vanzelf. Ceci n’est pas une bière? Maar wat dan wel? Schenk Duvel x Magritte in en laat je gedachten stromen, bespreek ze en proost op wat je ziet, wat je niet ziet of juist wat daarachter verscholen zit.

Podium voor kunst

bijenkorf logo Duvel Moortgat heeft zijn passie voor design, moderne kunst en architectuur nooit onder stoelen of banken gestoken. De brouwerij zette in het verleden al partnerships op met verschillende musea en de Biënnales van Venetië en Lyon en kan terugblikken op een lange reeks geslaagde samenwerkingen met kunstenaars en artiesten. Zo krijgen jonge nationale en internationale artiesten - zoals Hedof, Franky Sticks, Parra en Morrison Schiffmacher - dankzij Duvel Collection een podium om hun kunsten bekend te maken aan een breed publiek door het iconische Duvel glas te gebruiken als canvas. Het nieuwste Duvel Collection glas is te koop in het speciale Duvel Collection bierpakket.

Duvel geeft het unieke kunstwerk Ciel Bouteille nu een tweede leven en brengt hierdoor kunst - letterlijk - bij de mensen thuis. Deze eenmalige replica van Magritte werd met respect voor de kunstenaar en met heel veel oog voor details uitgevoerd waardoor dit bijzondere, iconische werk van de Belgische artiest navolging krijgt in 2023.

Verkrijgbaarheid

boijmans van beuningen logo De beperkte oplage van de Duvel x Magritte fles is vanaf vandaag te koop voor 19,95 euro bij De Bijenkorf en in de cadeaushop van Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Bij aankoop van de fles ontvang je tevens een tweede gratis entreekaartje voor het Depot Boijmans van Beuningen. In het depot is er een breed aanbod van unieke kunstwerken, waaronder die van René Magritte, opgeslagen.

Cookie instellingen