Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Duvel etiketten krijgen nieuw design | Duvelse look

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Duvel krijgt nieuwe look

11 augustus 2020 om 10:05

De vertrouwde Duvelflesjes krijgen een nieuwe look. Vanaf september drinken alle Duvel-lovers wereldwijd hun blond Belgisch speciaalbier uit de herkenbare fles met een vernieuwd en opgefrist etiket.

Zeven Duvel flesjes met nieuwe etiketten die vanaf september 2020 worden aangeboden
Duvel bier
Duvel Tripel Hop

Nieuwe duivelse look, dezelfde hemelse smaak

De Belgische brouwerij Duvel Moortgat startte bijna 150 jaar geleden met het brouwen van bier en zorgde voor vernieuwing in de brouwwereld. Vandaag pakt de vierde generatie familiebrouwer uit met een nieuwe look voor hun paradepaartje. 

De Duvelbieren krijgen nieuwe front- en backlabel designs. Niet enkel het flesje en de verpakking van de originele, klassieke Duvel krijgen een restyling, maar ook de andere varianten, Tripel Hop Citra en Duvel Tripel Hop Cashmere, krijgen een verfrissende make-over. Dit is één van de opmerkelijke veranderingen in de 150-jarige geschiedenis van het speciaalbier dat wereldwijd, in meer dan 60 landen, wordt gelanceerd vanaf september. 

Tornado Surfer

Duvel flesje met nieuwe etiket uit 2020 De hoofdrol in de nieuwe ontwerpen is weggelegd voor de iconische D uit het Duvel logo en kreeg een eigentijdse, unieke en artistieke omkadering. De Duvel D wordt gebruikt als ‘canvas’ om de rijke geschiedenis van het speciaalbier in de kijker te zetten.

Inspiratie werd er gevonden bij het iconische glas, het duivelse schenkritueel van de perfecte Duvel, het ontstaan van de naam, het unieke rijpingsproces, enzovoort. De afbeelding van een surfer op een tornado verwijst naar de parelende koolzuurbellen die opstijgen uit de gegraveerde D onderin het glas.

De zandloper - ‘Slow Brewed’ - staat voor de twee maanden die het Duvelbier nodig heeft om te rijpen. Deze stijl wordt ook doorgetrokken over het hele assortiment. Duvel Tripel Hop Citra wordt geïllustreerd met een driekoppige draak, een verwijzing naar de drie hopsoorten die gebruikt worden tijdens het brouwen. Wie het etiket van de Duvel Tripel Hop Cashmere bekijkt, waant zich in de tuin van Eden vol exotische en verboden vruchten. ‘Cashmere’ is het gevolg van het kruisen van een vrouwelijke ‘Cascade’ hopplant met een mannelijke ‘Northern Brewer’ hopplant. Het typische Duvel smaakpalet wordt verrijkt met tropische toetsen van citrus, perzik, meloen en kokosnoot.

Duvel Collection

Dat ze bij Duvel van design houden is een understatement. Sinds 2010 brengen een reeks (inter)nationale artiesten hun meest creatieve designs aan op en rond het Duvelglas voor de ‘Duvel Collection’: een gelimiteerde oplage kunstige glazen. Vaak jonge kunstenaars uit binnen- en buitenland. Afgelopen jaar maakte illustratrice Nina Vandeweghe bijvoorbeeld de Duvel Collection 2019.

Niet alleen het brouwen van Duvel is een kunst, ook het drinken van een glas Duvel wordt op die manier verheven tot een kunstvorm. Duvel Moortgat heeft onder leiding van CEO Michel Moortgat als familiebedrijf altijd al een bijzonder band met de hedendaagse kunstwereld gehad. Door de geschiedenis heen werkte de brouwerij op regelmatige basis samen met musea voor hedendaagse kunst zoals SMAK, WIELS en internationale evenementen zoals de biënnales van Venetië en Lyon.

Duivel en Engel gimmick wordt voortgezet

Eén op de duizend Duvel etiketten wijkt af van de andere 999. In plaats van het logo van Duvel Moortgat zien we dan een Engeltje en een Duivel op het etiket staan. Deze traktatie voor Duvel verzamelaars zal ook met de nieuwe etiketten in stand worden gehouden. Wil je meer weten over de verschijning van een Engel en een Duivel op het Duvel etiket?

Lees ook

Zes weetjes over Duvel

Op de nieuwe etiketten prijken niet alleen prachtige designs, maar ook zes weetjes over je Duvel.

1. De Duvel zit in de details
“Miljaar, ’n echten Duvel!” riep de lokale schoenmaker in 1923, toen hij Moortgat’s nieuweling voor het eerst proefde De geboorte van een tijdloze klassieker.

2. Verfrissend van nature
Een beter klimaat: daar toosten we op. Elke jaar planten we met WeForest & Bos+ 150.000 bomen. Minder CO2, da’s meer genieten op een terras. Cheers!

3. Hemels geduld
Intense momenten zijn het wachten waard. Elke Duvel rijpt maar liefst 2 maanden in onze gistings- en hergistingskelders. Een uniek rijpingsproces.

4. Tornado in je glas
De gegraveerde D in je Duvel-glas stuwt ’n tornado fijne koolzuurbellen omhoog. Een duivels spektakel, dat een hemelse schuimkraag oplevert.

5. Iconisch glas
Eind jaren 60 lanceert Duvel het allereerste tulpvormige bierglas. Dit iconisch glas laat alle aroma’s perfect vrijkomen voor een unieke smaakbeleving.

6. Het perfecte schenkritueel
Duvel brouwen is ’n duvelse kunst. Juist schenken ook. Hou ’n droog glas in een hoek van 45° & breng dan rustig rechtop terwijl je schenkt. Perfect!

Duvel flesjes met nieuwe designs verkrijgbaar vanaf september 2020