Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gleuvenglijder bier gelanceerd | De Eeuwige Jeugd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gleuvenglijder bier gelanceerd

30 maart 2018 om 14:49

Foodhallen en Brouwerij De Eeuwige Jeugd eren Mokums gleuvenglijders met exclusief speciaalbiertje. Het is het derde exclusieve speciaalbier voor Foodhallen.

Gleuvenglijder bier
Brouwerij De Eeuwige Jeugd
Gluevenglijder bier

De Gleuvenglijder

Iconisch voor Amsterdam. Tot diep in de nacht op de been. Klanten in en uit. Af en aan. Samen met brouwerij De Eeuwige Jeugd lanceert Foodhallen vandaag ‘t derde exclusieve speciaalbiertje. Een ode aan de gleuvenglijder.

Voor geteisem dat geen lekker woordje Mokums spreekt: de trambestuurder dus. ‘De link met de Foodhallen lijkt me vrij duidelijk.’ Stelt Jules Oostendorp, samen met Thomas Oostdijk eigenaar van Brouwerij De Eeuwige Jeugd. ‘De tramremise, eindhalte voor alle gleuvenglijders, begon aan zijn tweede leven met de komst van De Foodhallen. De goede oude trambestuurder kan ook wel wat eeuwige jeugd gebruiken.’

Trambestuurder is een gleuvenglijder

Lees ook

De eerste twee bieren die de Foodhallen in samenwerking met Amsterdamse brouwerijen lanceerde waren Munchies i.s.m. Oedipus Brewing en Zopie i.s.m. Brouwerij de Prael.

Het speciaalbier

Gleuvenglijder (5,5%) is een fris en soepel Belgisch - maar eigenlijk Mokums - blond bier, met een klein zoetje en frisse tonen van sinaasappel en citra. Trammelant verzekerd wanneer de gleuvenglijder je meeneemt voor een ommetje.

Gleuvenglijder biertjesNa zo’n Mokumse klapper zal niemand de avond nog een halt toe te roepen. Sjo Baggen, floormanager van De Foodhallen: ‘Al twee jaar speelden we met de naam ‘Gleuvenglijder’ voor een eventueel biertje. Dan moet je bij Brouwerij De Eeuwige Jeugd zijn. Het is tof om een Amsterdams partnership met de Gleuvenglijder verder uit te breiden.‘

Lijn 69. Dit is een eindhalte. Inrukken en opdrinken. Gleuvenglijder is vanaf vandaag exclusief bij De Foodhallen te bestellen.