Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Japans Asahi bier gaat gebrouwen worden door Grolsch

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch gaat bier van Asahi brouwen.

24 november 2016 om 16:09

De nieuwe eigenaar van Grolsch, het Japanse Asahi, wil graag vanaf 2018 Asahi Super Dry gaan brouwen bij Grolsch in Enschede. Dit merk wordt op dit moment in zo'n zeventig landen verkocht. 

Grolsch gaat bier van Asahi brouwen.

Het Japanse Asahi gaat vanaf 2018 zijn bekendste bier, Super Dry laten brouwen door Grolsch. De brouwerij is de enige productielocatie van Asahi in Nederland. Super Dry is momenteel verkrijgbaar in ongeveer zeventig landen en is in Zuid-Korea zelfs populairder dan Heineken. 

Groei Asahi 

De trek van Asahi lijkt overigens met het inlijven van de twee Europese merken nog niet gestild. De Japanners kijken naar meer overnames in de regio. Vorige maand kondigde de topman van Asahi al aan dat er groeimogelijkheden liggen op de 'premium-pilsmarkt' in Europa. Volgens kenners richt Asahi zijn pijlen daarbij vooral op brouwerijen in Oost-Europa.

Grolsch

Minder Grolsch?

Lees ook

Volgens woordvoerder Jaap Hulshof van Grolsch hoeven fans niet bang te zijn dat er minder Grolsch gebrouwen gaat worden: “We hebben nog geen idee over volumes, maar we hebben capaciteit over dus we gaan er van uit dat er genoeg ruimte is voor nieuwe productie.”

Cookie instellingen