Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch Gerijpte Herfstbok exclusief bij Jumbo

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch Gerijpte Herfstbok exclusief bij Jumbo

22 september 2015 om 09:00

Grolsch lanceerde op de eerste dag van de herfst hun jubileumbokbier: Grolsch Gerijpte herfstbok.

Dit gelimiteerde bier is exclusief verkrijgbaar bij Jumbo.

Grolsch Gerijpte Herfstbok
Grolsch Gerijpte Herfstbok
Grolsch Gerijpte Herfstbok

De aankondiging was er al, maar gisteren op de eerste dag van de herfst werd het dan gelanceerd: Grolsch Gerijpte Herfstbok

Bijzondere rijpingslocatie

In december 2014 werd in het diepste geheim vanuit de Grolsch brouwerij een speciale lading bier in een oude munitiebunker van vliegveld Twente gereden. De deuren gingen op slot voor een periode van ruim negen maanden. Gisteren – op de eerste officiële herfstdag – onthulde Grolsch eindelijk de inhoud van de bunker: Grolsch Gerijpte Herfstbok. Een bijzonder bokbier dat speciaal ter ere van het 400-jarige jubileum van Grolsch is gebrouwen en gerijpt onder constante supervisie van Grolsch meesterbrouwer Wim Vermeulen.  De munitiebunker als rijpingslocatie

De oude munitiebunker bij vliegveld Twente leende zich perfect voor het rijpingsproces van Grolsch Gerijpte Herfstbok. Immuun voor invloeden van buitenaf – lag hier het jubileumbokbier in een droge, koele ruimte zonder lichtinval. Om de intense, rijpe smaak van Grolsch Gerijpte Herfstbok te garanderen stonden de constante temperatuur en smaakontwikkeling onder nauw toezicht van meesterbrouwer Wim Vermeulen. 

Bekijk hieronder hoe Grolsch Gerijpte Herfstbok in het diepste geheim de oude munitiebunker in werd gereden:

Lees ook

Grolsch gerijpte herfstbok heeft een intense smaak

Grolsch gerijpte herfstbok Voor het 400-jarige jubileum van Grolsch is een speciaalbier ontwikkeld met een uitgesproken aroma. Grolsch Gerijpte Herfstbok heeft door de zorgvuldige rijping een intens volle smaak waarin de zoetheid gemarkeerd wordt. Een speciaalbier voor de liefhebber met rijpe tonen van karamel, rozijnen en zwarte bessen gecompleteerd met een ronde afdronk.

De smaak van Grolsch Herfstbok heeft zich in de fles verder ontwikkeld: van een jonge, zachtzoete bok naar een gerijpte, volmondige bok.

Cookie instellingen