Grolsch Gerijpte Herfstbok

Grolsch Gerijpte Herfstbok exclusief bij Jumbo

Grolsch lanceerde op de eerste dag van de herfst hun jubileumbokbier: Grolsch Gerijpte herfstbok. Dit gelimiteerde bier is exclusief verkrijgbaar bij Jumbo.

22 september 2015 om 09:00


De aankondiging was er al, maar gisteren op de eerste dag van de herfst werd het dan gelanceerd: Grolsch Gerijpte Herfstbok

Bijzondere rijpingslocatie

In december 2014 werd in het diepste geheim vanuit de Grolsch brouwerij een speciale lading bier in een oude munitiebunker van vliegveld Twente gereden. De deuren gingen op slot voor een periode van ruim negen maanden. Gisteren – op de eerste officiële herfstdag – onthulde Grolsch eindelijk de inhoud van de bunker: Grolsch Gerijpte Herfstbok. Een bijzonder bokbier dat speciaal ter ere van het 400-jarige jubileum van Grolsch is gebrouwen en gerijpt onder constante supervisie van Grolsch meesterbrouwer Wim Vermeulen. De munitiebunker als rijpingslocatie

De oude munitiebunker bij vliegveld Twente leende zich perfect voor het rijpingsproces van Grolsch Gerijpte Herfstbok. Immuun voor invloeden van buitenaf – lag hier het jubileumbokbier in een droge, koele ruimte zonder lichtinval. Om de intense, rijpe smaak van Grolsch Gerijpte Herfstbok te garanderen stonden de constante temperatuur en smaakontwikkeling onder nauw toezicht van meesterbrouwer Wim Vermeulen. 

Bekijk hieronder hoe Grolsch Gerijpte Herfstbok in het diepste geheim de oude munitiebunker in werd gereden:

Grolsch gerijpte herfstbok heeft een intense smaak

Grolsch gerijpte herfstbokVoor het 400-jarige jubileum van Grolsch is een speciaalbier ontwikkeld met een uitgesproken aroma. Grolsch Gerijpte Herfstbok heeft door de zorgvuldige rijping een intens volle smaak waarin de zoetheid gemarkeerd wordt. Een speciaalbier voor de liefhebber met rijpe tonen van karamel, rozijnen en zwarte bessen gecompleteerd met een ronde afdronk.

De smaak van Grolsch Herfstbok heeft zich in de fles verder ontwikkeld: van een jonge, zachtzoete bok naar een gerijpte, volmondige bok.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Amstel Pilsener

Gift of Time: internationale Amstel-campagne
In de commercial vertelt Amstel's oudste brouwer zijn persoonlijk verhaal over het brouwen van het beste pils bij Amstel. Dit is de aftrap van het Gift of Time platform.

Meer reclames van Amstel Pilsener

Laatste reacties